0 Shares 128 Views
00:00:00
15 Nov

Ανακοίνωσε αυξήσεις στις συντάξεις ο Βρούτσης

26 Οκτωβρίου 2019
128 Views

Την αύξηση των επικουρικών συντάξεων με βάση την απόφαση του ΣτΕ αλλά και την αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων, των μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών από την 1η Ιανουαρίου του 2020 λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Οπως είπε ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ «σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, όσες έχουν μειωθεί πάνω από τα 1.300 ευρώ θα αυξηθούν. Εχω δώσει εντολή στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή να προχωρήσει γρήγορα στη μελέτη για να δούμε πόσο ακριβώς θα αυξηθούν». Σημείωσε δε ότι «οι αυξήσεις θα δοθούν αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου και έπειτα, εφόσον ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

«Από 4/10/19, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δεν χάνονται. Από την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα είναι η πρώτη καταβολή, η τρέχουσα, και θα υπάρξει και αναδρομική καταβολή. Τα λεφτά θα επιστρέψουν προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση δικηγόρου» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Σχετικά με τις κύριες συντάξεις ανέφερε ότι «το νέο ασφαλιστικό που διαμορφώνουμε στο υπουργείο θα αυξήσει και τις κύριες συντάξεις. Από τη στιγμή που βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν είναι κάποιος στον πληθυσμό των συνταξιούχων που λόγω ανταποδοτικότητας ο νόμος Κατρούγκαλος περιόρισε τη σύνταξή του θα υπάρξει αύξηση αλλά θα δοθεί και αυτή αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου και μετά εφόσον όμως ψηφιστεί ο ασφαλιστικός νόμος».

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «τo εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας. Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό».

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «τα αναδρομικά αφορούν μόνο την περίοδο από τις 4 Οκτωβρίου και έπειτα. Υπάρχουν ωστόσο και δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οταν ολοκληρωθούν θα τοποθετηθούμε. Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Βρούτσης έδωσε τέλος τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ξαναμειωθούν συντάξεις και ότι θα διορθωθούν οι αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου.

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτυπώνουν τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου. Θα διορθώσουμε τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου. Το νέο ασφαλιστικό θα το κτίσουμε πάνω στις ραγές των αποφάσεων της δικαιοσύνης για να μην ενέχονται στοιχεία αμφισβήτησης και να μην μπαίνουν σε αγωνία οι συνταξιούχοι».

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

You may be interested

Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες – Τι προβλέπει η συμφωνία με ΕΤΕπ
Αγροτικά Νέα
72 views
Αγροτικά Νέα
72 views

Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες – Τι προβλέπει η συμφωνία με ΕΤΕπ

agrotesadmin - 14 Νοεμβρίου 2019

Ουσιαστική βοήθεια στους αγρότες μέσω χαμηλότοκων δανείων προσφέρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες για επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό στη γεωργία και…

Ποιες πληρωμές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα είναι ακατάσχετες
Αγροτικά Νέα
197 views
Αγροτικά Νέα
197 views

Ποιες πληρωμές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα είναι ακατάσχετες

agrotesadmin - 13 Νοεμβρίου 2019

Αναλυτικές οδηγίες από τα συναρμόδια υπουργεία ζητά, μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) σχετικά με τις κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων, όπου…

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Έρχεται η κακοκαιρία «Βικτώρια»
News
86 views
News
86 views

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Έρχεται η κακοκαιρία «Βικτώρια»

agrotesadmin - 11 Νοεμβρίου 2019

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης (12/11/2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category