0 Shares 579 Views
00:00:00
23 Sep

“Ανοιχτοί” σε συνάντηση με τον Βαγγέλη Αποστόλου αγρότες από τις Σέρρες

20 Ιανουαρίου 2018
579 Views

Θετικά εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και να του ζητήσουν απαντήσεις για σειρά ερωτημάτων που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτρόφους των Σερρών, δηλώνουν εκπρόσωποί τους από την περιοχή Προμαχώνα. Ωστόσο, εμφανίζονται αποφασισμένοι να κινητοποιηθούν δυναμικά εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, όπως είπαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Εκπρόσωποί τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν συστρατεύονται με καμία άλλη δύναμη, που έχει αναπτυχθεί ή αναπτύσσεται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα ότι θα διεκδικήσουν οι ίδιοι τα αιτήματά τους, μακριά από «πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και “φιλίες” που έχουν κάποιοι με υπουργούς και βουλευτές», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Πέραν των απαντήσεων που θέλουμε για ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και το κόστος παραγωγής των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, θέλουμε ο αρμόδιος υπουργός να μας πει εάν είναι νόμιμο να πληρώνουμε ΕΦΚΑ με βάση την εκκαθάριση του αγροτικού εισοδήματος του 2015, αλλά και να μας εξηγήσει πώς γίνεται να κόβουμε τιμολόγια, να πληρώνουμε ΦΠΑ και ένα σωρό άλλα, χωρίς να έχουμε πληρωθεί, όπως γίνεται με τους τευτλοπαραγωγούς. Παράλληλα, θέλουμε να μας διευκρινίσει, πως γίνεται ο νομός Σερρών να τίθεται εκτός απονιτροποίησης», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των αγροτών από τον Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας.

Σε ακόμη πιο “σκληρή” γραμμή ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Σερρών, Στέργιος Λίτος, είπε: «να μην αποκλείει κανείς, το ενδεχόμενο ένα πρωί οι αγρότες του νομού Σερρών να βρισκόμαστε στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία, στο τελωνείο του Προμαχώνα», ενώ σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Στόχος μας είναι ο Προμαχώνας, ιδίως τώρα που η Βουλγαρία προεδρεύει στην ΕΕ».

Στο μεταξύ, οι αγοροσυνδικαλιστές συνεχίζουν τις ενημερώσεις των αγοροκτηνοτρόφων σε χωριά του νομού Σερρών, υπογραμμίζοντας ότι το τι μέλλει γενέσθαι τελικά θα κριθεί στο επόμενο άμεσο διάστημα, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και αφού ολοκληρωθούν οι επαφές.

Εξάλλου, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Σερρών το καταστατικό του υπό σύσταση Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, στον οποίο τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν σοβαρές προσπάθειες να ενταχθούν και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

«Εμείς οι αγρότες της περιοχής, θέλουμε και τους κτηνοτρόφους των Σερρών να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται για τη σύσταση του νέου αυτού οργάνου», υπογράμμισε ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες προσωπικές διαφωνίες δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και να πορευτούμε από κοινού για το καλό του χώρου μας».

Αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή πρώτη συνάντηση των αγροτών, ενόψει των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κ. Διαμαντόπουλος, επισήμανε ότι αυτό που αποφασίστηκε είναι να συνεχιστεί η ενημέρωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή και να «βρεθούμε και πάλι εκ νέου μετά τη λήξη της Agrotica (1-4/2), ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας» και πρόσθεσε: «Είμαστε παρόντες σε όλες τις συναντήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο αγροτικό κίνημα και θα συμμετέχουμε και στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη 24/1 συζήτηση του κλάδου που θα γίνει στην Λάρισα». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που διοργανωθεί Παναγροτικό Συλλαλητήριο, στη διάρκεια της Agrotica «θα συμμετέχουμε και εμείς. Δεν είμαστε αντίθετοι με τα όσα επιχειρούνται για την ενότητα του κλάδου. Απλώς, κρίνουμε ότι αυτό που προέχει είναι να ξεκαθαρίσουμε τα του οίκου μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η συμμετοχή Σερραίων σε συναντήσεις άλλων αγροτικών δυνάμεων αφορούν «σε μεμονωμένες και προσωπικές τους επιλογές και δεν συνάδουν με την απόφαση που λήφθηκε από την πλειοψηφία».

Enikonomia.gr

You may be interested

Σχέδιο να παραχωρηθούν 27 εκατ στρέμματα στους κτηνοτρόφους για βοσκοτόπια
Αγροτικά Νέα
223 views
Αγροτικά Νέα
223 views

Σχέδιο να παραχωρηθούν 27 εκατ στρέμματα στους κτηνοτρόφους για βοσκοτόπια

agrotesadmin - 20 Σεπτεμβρίου 2019

Την αξιοποίηση όλων των εκτάσεων που θεωρούνται επιλέξιμες για μόνιμους βοσκότοπους, δρομολογεί η κυβέρνηση, με στόχο να στηρίξει την ελληνική κτηνοτροφία σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για…

Τελευταία ημέρα διαγωνισμού
Χωρίς κατηγορία
76 views
Χωρίς κατηγορία
76 views

Τελευταία ημέρα διαγωνισμού

agrotesadmin - 20 Σεπτεμβρίου 2019

Σήμερα το βράδυ στις 9 λήγει ο μεγάλος διαγωνισμός του agrotes.eu και του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Διαγωνισμός για μια πλήρη υποτροφία στον Τομέα Αγροτικής Κατάρτισης από το ΙΕΚ…

Στο 5% του εξωαγροτικού εισοδήματος τα έσοδα από άμεσες ενισχύσεις των ενεργών αγροτών
Αγροτικά Νέα
136 views
Αγροτικά Νέα
136 views

Στο 5% του εξωαγροτικού εισοδήματος τα έσοδα από άμεσες ενισχύσεις των ενεργών αγροτών

agrotesadmin - 19 Σεπτεμβρίου 2019

Με την με αριθμό 4404 τροποποιητική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3494/Β/28-9-2029, για να τεκμηριωθεί η ιδιότητα του ενεργού αγρότη αρκεί τα έσοδα από άμεσες ενισχύσεις…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category