0 Shares 450 Views
00:00:00
24 Mar

“Ανοιχτοί” σε συνάντηση με τον Βαγγέλη Αποστόλου αγρότες από τις Σέρρες

20 Ιανουαρίου 2018
450 Views

Θετικά εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και να του ζητήσουν απαντήσεις για σειρά ερωτημάτων που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτρόφους των Σερρών, δηλώνουν εκπρόσωποί τους από την περιοχή Προμαχώνα. Ωστόσο, εμφανίζονται αποφασισμένοι να κινητοποιηθούν δυναμικά εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, όπως είπαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Εκπρόσωποί τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν συστρατεύονται με καμία άλλη δύναμη, που έχει αναπτυχθεί ή αναπτύσσεται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα ότι θα διεκδικήσουν οι ίδιοι τα αιτήματά τους, μακριά από «πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και “φιλίες” που έχουν κάποιοι με υπουργούς και βουλευτές», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Πέραν των απαντήσεων που θέλουμε για ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και το κόστος παραγωγής των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, θέλουμε ο αρμόδιος υπουργός να μας πει εάν είναι νόμιμο να πληρώνουμε ΕΦΚΑ με βάση την εκκαθάριση του αγροτικού εισοδήματος του 2015, αλλά και να μας εξηγήσει πώς γίνεται να κόβουμε τιμολόγια, να πληρώνουμε ΦΠΑ και ένα σωρό άλλα, χωρίς να έχουμε πληρωθεί, όπως γίνεται με τους τευτλοπαραγωγούς. Παράλληλα, θέλουμε να μας διευκρινίσει, πως γίνεται ο νομός Σερρών να τίθεται εκτός απονιτροποίησης», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των αγροτών από τον Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας.

Σε ακόμη πιο “σκληρή” γραμμή ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Σερρών, Στέργιος Λίτος, είπε: «να μην αποκλείει κανείς, το ενδεχόμενο ένα πρωί οι αγρότες του νομού Σερρών να βρισκόμαστε στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία, στο τελωνείο του Προμαχώνα», ενώ σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Στόχος μας είναι ο Προμαχώνας, ιδίως τώρα που η Βουλγαρία προεδρεύει στην ΕΕ».

Στο μεταξύ, οι αγοροσυνδικαλιστές συνεχίζουν τις ενημερώσεις των αγοροκτηνοτρόφων σε χωριά του νομού Σερρών, υπογραμμίζοντας ότι το τι μέλλει γενέσθαι τελικά θα κριθεί στο επόμενο άμεσο διάστημα, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και αφού ολοκληρωθούν οι επαφές.

Εξάλλου, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Σερρών το καταστατικό του υπό σύσταση Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, στον οποίο τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν σοβαρές προσπάθειες να ενταχθούν και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

«Εμείς οι αγρότες της περιοχής, θέλουμε και τους κτηνοτρόφους των Σερρών να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται για τη σύσταση του νέου αυτού οργάνου», υπογράμμισε ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες προσωπικές διαφωνίες δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και να πορευτούμε από κοινού για το καλό του χώρου μας».

Αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή πρώτη συνάντηση των αγροτών, ενόψει των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κ. Διαμαντόπουλος, επισήμανε ότι αυτό που αποφασίστηκε είναι να συνεχιστεί η ενημέρωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή και να «βρεθούμε και πάλι εκ νέου μετά τη λήξη της Agrotica (1-4/2), ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας» και πρόσθεσε: «Είμαστε παρόντες σε όλες τις συναντήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο αγροτικό κίνημα και θα συμμετέχουμε και στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη 24/1 συζήτηση του κλάδου που θα γίνει στην Λάρισα». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που διοργανωθεί Παναγροτικό Συλλαλητήριο, στη διάρκεια της Agrotica «θα συμμετέχουμε και εμείς. Δεν είμαστε αντίθετοι με τα όσα επιχειρούνται για την ενότητα του κλάδου. Απλώς, κρίνουμε ότι αυτό που προέχει είναι να ξεκαθαρίσουμε τα του οίκου μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η συμμετοχή Σερραίων σε συναντήσεις άλλων αγροτικών δυνάμεων αφορούν «σε μεμονωμένες και προσωπικές τους επιλογές και δεν συνάδουν με την απόφαση που λήφθηκε από την πλειοψηφία».

Enikonomia.gr

You may be interested

Νέες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 1,6 εκατ. ευρώ
Αγροτικά Νέα
83 views
Αγροτικά Νέα
83 views

Νέες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 1,6 εκατ. ευρώ

agrotesadmin - 22 Μαρτίου 2019

Το ποσό των 1.603.086,72 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 20/03/2019 έως τις 21/03/2019 σε συνολικά 393 δικαιούχους. Οι πληρωμές αφορούν κυρίως τη βιολογική…

Τα drones σε ρόλο τσοπανόσκυλου Πηγή: Protagon.gr
Αγροτικά Νέα
111 views
Αγροτικά Νέα
111 views

Τα drones σε ρόλο τσοπανόσκυλου Πηγή: Protagon.gr

agrotesadmin - 21 Μαρτίου 2019

Οι δυνατότητες των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων δεν αφήνουν πλέον ασυγκίνητο κανένα. Τα drones αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερες εργασίες ορισμένες εκ των οποίων κανείς δεν φανταζόταν μέχρι πριν…

Νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για την περίοδο από 18 έως 19 Μαρτίου
Αγροτικά Νέα
164 views
Αγροτικά Νέα
164 views

Νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για την περίοδο από 18 έως 19 Μαρτίου

agrotesadmin - 20 Μαρτίου 2019

Το ποσό των 480.590,77 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 18/03/2019 έως 19/03/2019  σε συνολικά 133 δικαιούχους. Οι πληρωμές…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category