0 Shares 618 Views 1 Comments
00:00:00
22 Apr

Τρακέρ Deutz-fahr Black Warrior 9340 αναλυτική παρουσίαση

28 Ιανουαρίου 2018
618 Views 1

Περιορισμένης παραγωγή αλλά απεριόριστη απόδοση

Τα μοντέλα Warrior κυκλοφορούν από το 2015 είναι περιορισμένης παραγωγής ενσωματώνοντας, κυρίως κατόπιν παραγγελίας πολλές καινοτομίες. Η Deutz-fahr όμως παρουσίασε στην έκθεση Αgritechnica τον περασμένο Νοέμβριο, δύο αναβαθμισμένα Warrior, το 9340 με 336 ίππους και το 7250 με 246. Το λαμπερό μαύρο χρώμα, η ανοξείδωτη εξάτμιση, καθώς και τα αμέτρητα φώτα LED (με απόδοση 47.000 lumen!) προσδίδουν στο διεθνώς βραβευμένο μοντέλο (Golden Tractor for the design) μία μοναδική εμφάνιση και κύρος.

 

Kινητήρας

Όταν πρόκειται για τη μονάδα ισχύος της σειράς μόνο το καλύτερο είναι αρκετά καλό ο καθοριστικός παράγοντας είναι η υψηλότερη απόδοση με τη χαμηλότερη κατά το δυνατόν κατανάλωση δεν υπάρχει εναλλακτική λύση λοιπόν από τον εξακύλινδρο κινητήρα της Deutz TTCD 7,8 λίτρων με απόδοση 265 – 336 ίππων ο οποίος είναι εφοδιασμένος με τουρμπίνα δύο σταδίων τεχνολογία SCR, DPF και DSR. Oι κινητήρες διαθέτουν διπλό σύστημα Common Rrail με πίεση 2.000 bar και παρέχουν ήδη το 90% της ροπής τους από τις χίλιες στροφές ανά λεπτό, η μέγιστη ροπή παραμένει σταθερή από τις 1.200 μέχρι τις 1600 στροφές. Οι κινητήρες διαθέτουν επίσης εξαιρετικά χαρακτηριστικά στην ψυχρή εκκίνηση ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία SCR, DPF οι κινητήρες είναι συμβατοί με όλους τους διεθνείς κανονισμούς US EPH/Tier 4 Final χωρίς να υπάρχει καμία απώλεια στην απόδοση.

Mετάδοση

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης TTV παρέχει ακριβώς τη σωστή ταχύτητα για κάθε είδους εργασία καλύπτει μία περιοχή ταχύτητας από 0,2 έως 60 χιλιόμετρα την ώρα ιδιαίτερα για εργασία στο χωράφι η πιο αποτελεσματική από 7 έως 15 χιλιόμετρα την ώρα με μεγάλη δύναμη έλξης.

PTO

Με τρεις ταχύτητες PTO 540, 1000 και 1000 πίσω και 1000 και 1.000 ECO μπροστά όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν πολύ αποτελεσματικά χάρη στα χαρακτηριστικά του κινητήρα ο οποίος μειώνει στροφές κατά την εφαρμογή του PTO, μπορεί να επεκταθεί σημαντικά η μείωση στην κατανάλωση καυσίμων. Όλες οι λειτουργίες μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα και ελέγχονται από το μπράτσο του καθίσματος.

Υδραυλικό

Χάρη στο υδραυλικό σύστημα με ανυψωτική ικανότητα 12.000 kg στο πίσω μέρος και 5.000 kg εμπρός μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που μπορεί να φανταστεί κανείς. Η απόδοση της αντλίας είναι 210 l/λεπτό και διαθέτει έως 8 έξτρα παροχές στην πίσω πλευρά και δύο στην μπροστινή όλες οι βαλβίδες είναι αναλογικά ελεγχόμενες. Ακόμη και στην περίπτωση πολύπλοκων ελιγμών οι βαλβίδες λειτουργούν θαυμάσια μέσω των χειροκίνητων χειριστηρίων οι ρυθμοί ροής από 1 ως 100% και ο χρόνος ενεργοποίησης του υδραυλικού από 1 ως 60 δευτερόλεπτα. Μπορούν εύκολα να προγραμματιστούν από το κάθισμα του οδηγού, το σύστημα ανίχνευσης φορτίου είναι στάνταρ και επίσης για το τιμόνι υπάρχει μία ξεχωριστή αντλία ώστε να μη χάνει το υδραυλικό.

Φρένα

Όλα τα τρακτέρ της σειράς Warrior είναι εξοπλισμένα με το σύστημα φρένων της Deutz-fahr, τα τρακτέρ διαθέτουν μεγάλα εξωτερικά ξηρά δισκόφρενα εμπρός όπου πηγαίνει καιτο 50% της δύναμης φρεναρίσματος. Όταν όμως χρειάζεται επιπλέον δύναμη ενεργοποιείται αυτόματα και τα φρένα του πίσω άξονα. Το χειρόφρενο είναι ηλεκτρικό, απενεργοποιείται αυτόματα όταν επιλέγεται η κατεύθυνση κίνησης από το μοχλό στο τιμόνι ή στο μπράτσο του καθίσματος και ενεργοποιείται μόλις το τρακτέρ σταματήσει.

Καμπίνα

Με την πρώτη ματιά είναι ήδη προφανές ότι η εργασία σε αυτό το περιβάλλον είναι Μία ευχαρίστηση η καμπίνα maxi vision Cab 2 προσφέρει άφθονο χώρο για τον οδηγό είναι κατασκευασμένη με υψηλής ποιότητας υλικά τα οποία δημιουργούν μία Φωτεινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα εργασίες το νέο πανοραμικό Καθώς και τα μεγάλα πλαϊνά και πίσω παράθυρα παρέχουν στον οδηγό την καλύτερη δυνατή ορατότητα. Υπάρχει επίσηςμία μεγάλη γυάλινη ηλιοροφή, πολύ καλά σχεδιασμένο είναι και το καπό έτσι η ορατότητα προς τα εμπρός είναι θαυμάσια, η καμπίνα έχει αναρτήση αέρα και διαθέτει πολύ καλή ηχομόνοση έτσι ώστε η θερμότητα του κινητήρα και οι θόρυβοι να μη φτάνουν στην καμπίνα το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 69 db. Ακόμη και στο τέλος μιας μεγάλης μεγάλης εργάσιμης ημέρας εάν χρειαστεί να συνεχιστεί η εργασία και τη νύχτα τα φώτα LED οροφής αλλά και εμπρός και πίσω κάνουν τη νύχτα μέρα.

Συμπέρασμα

To 9340 TTV Warrior είναι το πιο ισχυρό και έξυπνο τρακτέρ της Deutz. Δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά ακόμη και τις πιο δύσκολες εργασίες. Κάθε μεμονωμένο στοιχείο είναι εξαιρετικά καινοτόμο και αντιπροσωπεύει την καλύτερη επιλογή στην αγορά.

Αντί επιλόγου παραθέτουμε με όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες είναι πατενταρισμένες από την Deutz που κάνουν το 9340 κινητό εργοστάσιο τεχνολογίας.

Όλα τα μοντέλα της Deutz μπορείτε να τα βρείτε και στον αποκλειστικό αντιπρόσωπο για την Δυτική Μακεδονία Χρήστο Τσιούρα στα Γρεβενά. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2462 100965

You may be interested

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 30 Μαΐου η υποβολή των συμβάσεων για τις βιολογικές καλλιέργειες
Αγροτικά Νέα
614 views
Αγροτικά Νέα
614 views

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 30 Μαΐου η υποβολή των συμβάσεων για τις βιολογικές καλλιέργειες

agrotesadmin - 20 Απριλίου 2018

Ο οργανισμός υπενθυμίζει ότι η προθεσμία για την υποβολή των συμβάσεων λήγει στις 30 Μαΐου – Για όσους δεν το πράξουν θα υπάρξουν κυρώσεις. Κάλεσμα στους δικαιούχους…

Αποστόλου: Στόχος η αύξηση των εξαγωγών στη μεγάλη αγορά της Ινδίας
Αγροτικά Νέα
257 views
Αγροτικά Νέα
257 views

Αποστόλου: Στόχος η αύξηση των εξαγωγών στη μεγάλη αγορά της Ινδίας

agrotesadmin - 19 Απριλίου 2018

Η ανάγκη επικαιροποίησης του μνημονίου συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες παλαιότερα, αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξης των μεταξύ τους σχέσεων στον αγροτικό τομέα βρέθηκαν στο…

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοίνωση σχετικά με το Μ11 Βιολογικές Καλλιέργειες
Αγροτικά Νέα
1061 views
Αγροτικά Νέα
1061 views

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοίνωση σχετικά με το Μ11 Βιολογικές Καλλιέργειες

agrotesadmin - 18 Απριλίου 2018

Υπενθυμίζεται στους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 11 "Βιολογικές Καλλιέργειες" του Π.Α.Α. 2014-2020 με βάση την με αριθ. 1453/59595/31-05-2017 Απόφαση Ένταξης και οι οποίοι δεν έχουν…

One Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category