0 Shares 692 Views
00:00:00
19 Jan

Εσείς τι τρακτέρ θα πάρετε Joto Deere, Bendt ή μήπως Subota;

9 Δεκεμβρίου 2018
692 Views

Του Λουκά Σταύρου

Παγκοσμιοποίηση; ή μαλλον ηαντιγραφή πάει σύννεφο!

Είναι γεγονός πως οι περισσότερες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρείες που κατασκευάζουν από… φριτέζες έως Αυτοκίνητα και μηχανήματα έχουν πλέον εργοστάσια κατασκευής στην Κίνα προφανώςγια λόγους οικονομικούς (πάμφθηνα ημερομίσθια) οι συμπαθείς λοιπόν σχιστομάτηδες δεν κατασκευάζουν απλώς για τους Ευρωπαίους ή τους Αμερικανούς αλλά…δανείζονται και λίγη τεχνογνωσία καιασκούν την προσφιλή τους τακτική. Δηλαδή την αντιγραφή έτσικατασκευάζουν και μηχανήματα για την εσωτερική τους αγορά αλλάζοντας απλά την… ετικέτα. Τι να κάνουν οι άνθρωποι’’ και να θέλουν να αγιάσουν δεν τους αφήνουν οι διάβολοι’’.

Η CIAME είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση αγροτικών μηχανημάτων της Ασίας. Γίνεται κάθε χρόνο από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου στην πόλη Wuhan της Κίνας, οι εγκαταστάσειςτης όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι τεράστιες (20 στρέματα στεγασμένου χώρου) και εντυπωσιακές.

Έκθεση CIAME

Φέτος συμμετείχαν 1.800 κατασκευαστές μηχανημάτων από 60 χώρες του κόσμου οι επισκέπτες δε φθάνουντους 130.000 ημερησίως,όπως προείπαμε όμως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Κίνα είναιάγνωστη λέξη. Έτσι μαζί με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς κολλοσούς σε περίοπτηθέση υπήρχαν περίπτερα κινέζικωνκατασκευαστών τρακτέρ και χωματουργικώνμηχανημάτων που… κατά τύχη έμοιαζαν εκπληκτικά με τα μεγάλα ονόματα του χώρου.

Την παράστασηέκλεψε το τρακτέρ της εταιρείας Jotto deere που αν εξαιρέσουμε το αστείο λογότυπο με το ελάφι (περισσότερομε τάρανδο μοιάζει), είναι ένα αρκετά καλό τρακτέρ με κινητήρα ισχύος 150 ίππων φώτα LED καμπίνα τελευταίαςτεχνολογίας και ανυψωτική ικανότητα 3,7 τόνους.

Βέβαιατο κερασάκι στηντούρτα ηταν τα πανάκριβαMichelin που φορούσε (ίσως να ήταν και το ακριβότερο ανταλλακτικόπάνω του).

Υπήρχαν κι άλλοι κατασκευαστές που… εμπνεύστηκαν απότους κολοσσούς Fendt, Kubota, Amazon. Goldonni,Claas κλπ

Επίσης χωματουργικά μηχανήματα που ακούνεστο όνομα Catedeal και Dokun πουέχουν σαφείς επιρροές από τον Αμερικανικό γίγαντα Caterpilar και τον κορεατικό κολοσσό Doosan οι φωτογραφίες εξάλλου μιλάνε από μόνες τους. 

Πάντως πέρα από την πλάκα, η έκθεση δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές (SIMA, EIMA) και όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί βρίθει κυριολεκτικά από καινοτομια και νέες τεχνολογίας (ψεκαστικά ακριβείας σε drone). AG.


You may be interested

Η γεωργία του μέλλοντος σήμερα.
test
12 views
test
12 views

Η γεωργία του μέλλοντος σήμερα.

agrotesadmin - 18 Ιανουαρίου 2019

Γεωργία ακριβείας μια έννοια με πολλές και εξειδικευμένες τεχνικές. Τι είναι όμως η γεωργία ακριβείας; Είναι η δημιουργία και ανάλυση χαρτών παραλλακτικότητας των αγροτεμαχίων σε συνδυασμό με…

Μέχρι 31 Ιανουαρίου οι ενστάσεις για την κατανομή των βοσκοτόπων
Αγροτικά Νέα
34 views
Αγροτικά Νέα
34 views

Μέχρι 31 Ιανουαρίου οι ενστάσεις για την κατανομή των βοσκοτόπων

agrotesadmin - 18 Ιανουαρίου 2019

Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, δίνει σε κτηνοτρόφους η νέα τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, προκειμένου να καταθέσουν τις…

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Ιστορία των συνεταιρισμών” από ton Δρ Απόστολο Βετσόπουλο
Αγροτικά Νέα
29 views
Αγροτικά Νέα
29 views

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Ιστορία των συνεταιρισμών” από ton Δρ Απόστολο Βετσόπουλο

agrotesadmin - 17 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Ύστερα από πολλές δεκαετίες παθογενειών και δυσλειτουργιών του συνεταιριστικού «μοντέλου» και μιας δεκαετίας βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, έρχεται…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category

X