0 Shares 993 Views
00:00:00
21 Mar

Εσείς τι τρακτέρ θα πάρετε Joto Deere, Bendt ή μήπως Subota;

9 Δεκεμβρίου 2018
993 Views

Του Λουκά Σταύρου

Παγκοσμιοποίηση; ή μαλλον ηαντιγραφή πάει σύννεφο!

Είναι γεγονός πως οι περισσότερες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρείες που κατασκευάζουν από… φριτέζες έως Αυτοκίνητα και μηχανήματα έχουν πλέον εργοστάσια κατασκευής στην Κίνα προφανώςγια λόγους οικονομικούς (πάμφθηνα ημερομίσθια) οι συμπαθείς λοιπόν σχιστομάτηδες δεν κατασκευάζουν απλώς για τους Ευρωπαίους ή τους Αμερικανούς αλλά…δανείζονται και λίγη τεχνογνωσία καιασκούν την προσφιλή τους τακτική. Δηλαδή την αντιγραφή έτσικατασκευάζουν και μηχανήματα για την εσωτερική τους αγορά αλλάζοντας απλά την… ετικέτα. Τι να κάνουν οι άνθρωποι’’ και να θέλουν να αγιάσουν δεν τους αφήνουν οι διάβολοι’’.

Η CIAME είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση αγροτικών μηχανημάτων της Ασίας. Γίνεται κάθε χρόνο από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου στην πόλη Wuhan της Κίνας, οι εγκαταστάσειςτης όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι τεράστιες (20 στρέματα στεγασμένου χώρου) και εντυπωσιακές.

Έκθεση CIAME

Φέτος συμμετείχαν 1.800 κατασκευαστές μηχανημάτων από 60 χώρες του κόσμου οι επισκέπτες δε φθάνουντους 130.000 ημερησίως,όπως προείπαμε όμως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Κίνα είναιάγνωστη λέξη. Έτσι μαζί με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς κολλοσούς σε περίοπτηθέση υπήρχαν περίπτερα κινέζικωνκατασκευαστών τρακτέρ και χωματουργικώνμηχανημάτων που… κατά τύχη έμοιαζαν εκπληκτικά με τα μεγάλα ονόματα του χώρου.

Την παράστασηέκλεψε το τρακτέρ της εταιρείας Jotto deere που αν εξαιρέσουμε το αστείο λογότυπο με το ελάφι (περισσότερομε τάρανδο μοιάζει), είναι ένα αρκετά καλό τρακτέρ με κινητήρα ισχύος 150 ίππων φώτα LED καμπίνα τελευταίαςτεχνολογίας και ανυψωτική ικανότητα 3,7 τόνους.

Βέβαιατο κερασάκι στηντούρτα ηταν τα πανάκριβαMichelin που φορούσε (ίσως να ήταν και το ακριβότερο ανταλλακτικόπάνω του).

Υπήρχαν κι άλλοι κατασκευαστές που… εμπνεύστηκαν απότους κολοσσούς Fendt, Kubota, Amazon. Goldonni,Claas κλπ

Επίσης χωματουργικά μηχανήματα που ακούνεστο όνομα Catedeal και Dokun πουέχουν σαφείς επιρροές από τον Αμερικανικό γίγαντα Caterpilar και τον κορεατικό κολοσσό Doosan οι φωτογραφίες εξάλλου μιλάνε από μόνες τους. 

Πάντως πέρα από την πλάκα, η έκθεση δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές (SIMA, EIMA) και όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί βρίθει κυριολεκτικά από καινοτομια και νέες τεχνολογίας (ψεκαστικά ακριβείας σε drone). AG.


You may be interested

Τα drones σε ρόλο τσοπανόσκυλου Πηγή: Protagon.gr
Αγροτικά Νέα
55 views
Αγροτικά Νέα
55 views

Τα drones σε ρόλο τσοπανόσκυλου Πηγή: Protagon.gr

agrotesadmin - 21 Μαρτίου 2019

Οι δυνατότητες των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων δεν αφήνουν πλέον ασυγκίνητο κανένα. Τα drones αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερες εργασίες ορισμένες εκ των οποίων κανείς δεν φανταζόταν μέχρι πριν…

Νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για την περίοδο από 18 έως 19 Μαρτίου
Αγροτικά Νέα
110 views
Αγροτικά Νέα
110 views

Νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για την περίοδο από 18 έως 19 Μαρτίου

agrotesadmin - 20 Μαρτίου 2019

Το ποσό των 480.590,77 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 18/03/2019 έως 19/03/2019  σε συνολικά 133 δικαιούχους. Οι πληρωμές…

Σε ποιες Δενδροκαλλιέργειες και γιατί στρέφονται οι αγρότες
Άρθρα / Απόψεις
168 views
Άρθρα / Απόψεις
168 views

Σε ποιες Δενδροκαλλιέργειες και γιατί στρέφονται οι αγρότες

agrotesadmin - 19 Μαρτίου 2019

Της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου Oι κακές τιμές σε κάποιες καλλιέργειες σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα που βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος τα τελευταία χρόνια είναι οι δύο λόγοι…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category