0 Shares 161 Views
00:00:00
17 Feb

Καταγγελίες και εξώδικα από τους Εμπόρους Κρέατος στην ΕΔΟΚ! – γράφει η Ειρήνη Αιμονιώτη

7 Μαΐου 2017
161 Views

γράφει η Ειρήνη Αιμονιώτη.

Βρόντηξαν και άστραψαν οι Έμποροι Κρέατος με τις εισφορές που τους ζητά να καταβάλουν η ΕΔΟΚ ( Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος).

Όπως μας ανάφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας, κύριος Γιάννης Παράδας, η ΕΔΟΚ υποχρεώνει τους εμπόρους κρέατος -που δεν είναι μέλη της – να εισπράξουν εισφορές υπέρ της ΕΔΟΚ από τους κτηνοτρόφους. Οι έμποροι ακόμη, δε γνωρίζουν ποιοι κτηνοτρόφοι είναι μέλη της ΕΔΟΚ και θεωρούν πως η ενέργεια της τελευταίας είναι παράνομη και παραπλανητική.
Επίσης η ΕΔΟΚ κατά καταγγελία των Εμπόρων Κρέατος, «παρανόμως» έχει τα στοιχεία για τις σφαγές των ζώων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

«Η ΕΔΟΚ ως ιδιώτης δεν μπορεί να έχει στη κατοχή της στοιχεία του υπουργείου» αναφέρει ο κύριος Παράδας. « Από 1η Ιανουαρίου η ΕΔΟΚ έχει αναπτύξει ένα πληροφοριακό σύστημα, βασισμένο σε στοιχεία που έχει λάβει από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Αυτό είναι παράνομο και έχουμε προβεί σε καταγγελία στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων». Και συνεχίζει : « Οι εισφορές υπέρ ΕΔΟΚ δεσμεύει μόνο τα μέλη της ΕΔΟΚ. Εκτός αν η ΕΔΟΚ κάνει λανθασμένη χρήση του άρθρου 9 της ΚΥΑ 2/42818/002/6-12-2005, που επιτρέπει σε μια Διεπαγγελματική Οργάνωση να εισπράξει εισφορές από μη μέλη, μόνο στη περίπτωση που οι οικονομικοί αυτοί παράγοντες είναι ενήμεροι, επωφελούνται από τις δραστηριότητες της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, και τέλος οι εισφορές που θα καταβάλλονται θα προορίζονται για την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών, και όχι για κάλυψη διοικητικών δαπανών. Ακόμη για να γίνει η χρήση αυτού του άρθρου, και να μπορέσει μια Διεπαγγελματική Οργάνωση να διευρύνει τις εισφορές της, σε μη μέλη, θα πρέπει να στείλει οικονομικό απολογισμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και να έχει λάβει και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
« Σίγουρα η υπόθεση δε τελειώνει εδώ, περιμένουμε απαντήσεις από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, από την ΕΔΟΚ, αλλά και από το ΥΠΑΑΤ. Όπως ελπίζουμε να επιστραφούν τα όποια χρήματα έχουν εισπραχτεί παρανόμως και παραπλανητικά από τους εμπόρους υπέρ ΕΔΟΚ».

Η κυρία Μυρτώ Λύκα, πρόεδρος την κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, ανέφερε:
« Θεωρώ παράνομο να ζητούνται εισφορές από τους κτηνοτρόφους, από μια Διεπαγγελματική οργάνωση, που οι κτηνοτρόφοι δεν είναι μέλη της. Στα 3 χρόνια λειτουργίας της ΕΔΟΚ, δεν είδαμε κανένα έργο. Αυτό που βλέπουμε είναι πως μας ζητάνε με παραπλανητικό, αλλά και παράνομο τρόπο, να δώσουμε εισφορές σε μια Διεπαγγελματική Οργάνωση που δεν είμαστε μέλη. Ποτέ δεν ζητήθηκε από εμάς να γίνουμε μέλη της ΕΔΟΚ. Αν μας είχε ζητηθεί θα μπορούσαμε να κάνουμε το συμβούλιο μας, και να αποφασίσουμε αν θα θέλαμε να είμαστε μέλη της ΕΔΟΚ ή όχι. Από όσο γνωρίζω μέλη της ΕΔΟΚ είναι οι Ενώσεις και όχι οι κτηνοτρόφοι. Από τις Ενώσεις λοιπόν μπορούν οι κύριοι της ΕΔΟΚ να απαιτήσουν την οποιαδήποτε εισφορά».

You may be interested

Το ΔΣ της υπό συγκρότηση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας
Αγροτικά Νέα
24 views
Αγροτικά Νέα
24 views

Το ΔΣ της υπό συγκρότηση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

agrotesadmin - 17 Φεβρουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας χτες το μεσημέρι 16 Φεβρουαρίου στη Λάρισα με Γενική Συνέλευση της. Το Δ.Σ. αποτελείται από…

Εκτός αποζημιώσεων ΠΣΕΑ φυτικού κεφαλαίου οι ηλικιωμένοι αγρότες
Αγροτικά Νέα
24 views
Αγροτικά Νέα
24 views

Εκτός αποζημιώσεων ΠΣΕΑ φυτικού κεφαλαίου οι ηλικιωμένοι αγρότες

agrotesadmin - 17 Φεβρουαρίου 2018

Την εξαίρεση όσων δενδροκαλλιεργητών είναι άνω των 70 ετών από την αποζημίωση (κρατική ενίσχυση) μέσω ΠΣΕΑ καταγγέλει ως «παράλογη» ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, με ερώτηση που…

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή 1,5 εκατ. ευρώ
Αγροτικά Νέα
46 views
Αγροτικά Νέα
46 views

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή 1,5 εκατ. ευρώ

agrotesadmin - 16 Φεβρουαρίου 2018

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή έγινε το διάστημα από 09/02/2018 έως 13/02/2018 και αφορά 64 δικαιούχους και το ποσό ανέρχεται σε 1.532.283,59 ευρώ. Δείτε τα ποσά αναλυτικά…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category