0 Shares 576 Views
00:00:00
22 Feb

Krone BIG X1180. Tο δυνατότερο ενσιρωτικό του κόσμου

27 Σεπτεμβρίου 2018
576 Views

BIG… με τα όλα του!

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ναυαρχίδας στα ενσιρωτικά της Krone έγινε σε ένα αγρόκτημα της πόλης Spelleστη Γερμανία κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο δεν είναι απλά μία αναβάθμιση του Big X1100 αλλά για ένα εντελώς νέο, το οποίο περιέχει βέβαια δοκιμασμένα και φυσικά επιτυχημένα στοιχεία των προηγούμενων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας.

Η βασικότερη αλλαγή είναι φυσικά στον κινητήρα. Η Krone απαρνήθηκε τον 24λιτρο κινητήρα της MAN και στην θέση του τοποθέτησε τον V12 της Liebherr ο οποίος είναι η πιο οικονομικός πιο αποδοτικός, μικρότερος σε χωρητηκότητα (22,4l), και πιο δυνατός -1154 ίπποι- και φυσικά υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές καυσαερίων Tier4f. Όσον αφορά το κόστος συντήρησης αυτό είναι σαφώς μικρότερο γιατί τα σερβίς γίνονται πλέον κάθε 1000 ώρες (φίλτρα, βαλβίδες κλπ). Το νέο BIG X είναι πραγματικά μεγάλο σε όλα του, μόνο και μόνο το ρεζερβουάρ καυσίμου μαζί με το βοηθητικό (extra) έχει χωρητηκότητα 1270 l πετρέλαιο, αυτό του Adblue χωράει 274 l και η δεξαμενή τπυ εμβολιαστή ενσιρώματος 250 l. Το μηχάνημα κυριολεκτικά “βρίθει καινοτομιών”.
Έτσι έχουμε την υπερσύγχρονη καμπίνα η οποία ανυψώνεται για μέγιστη ορατότητα αλλά και το σύστημα κοπής optimax με κεκλιμένα δόντια για καλύτερο κόψιμο της σοδειάς. Επίσης τους νέους κυλίνδρους τεμαχισμού με 105 – 123 ή 123 – 144 δόντια για διάφορα μήκη τεμαχισμού. Η έξτρα ισχύς επιτρέπει και τη χρήση του συστήματος κοπής optimax 305 με διάμετρο κυλίνδρων 305 χιλιοστά και 150 ή 175 δόντια κοπής. Παρέχεται επίσης εύκολο άνοιγμα του καλύμματος του κυλίνδρου για εύκολο καθάρισμα αλλά και αισθητήρας μέτρησης της θερμοκρασίας των ρουλεμάν και των τροχαλιών για αποφυγή πρόωρων φθορών!


Η θερμοκρασία απεικονίζεται στην οθόνη του μηχανήματος.
Σύστημα φορτώματος Easy load για αυτόματο δηλαδή φόρτωμα του προϊόντος, η άκρη του σωλήνα διαθέτει κάμερα 3D και ο χειριστής μπορεί να διαλέξει μεταξύ διαφορετικών θέσεων φόρτωσης, από το πλάι, από πίσω κλπ, ρυθμίζοντας ακόμη και το επίπεδο πού θα σταματήσει το φόρτωμα στην καρότσα αυτόματα.


Τέλος υπάρχει αισθητήρας μέτησης υγρασίας αλλά και θρεπτικών στοιχείων του προϊόντος κατά τον τεμαχισμό, το σύστημα είναι της εταιρίας AgriNIR που έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο αυτό, παρέχει είτε στην οθόνη του μηχανήματος είτε σε απομακρυσμένο υπολογιστή τα ακόλουθα δεδομένα: ξηρά ουσία, άμυλο, ακατέργαστη πρωτεΐνη, ακατέργαστο λίπος, ακατέργστη τέφρα.

Καταγράφει επίσης και την θέση του χωραφιού για στατιστικούς λόγους. Οι παραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει για το νέο BIG X με τιμές που αρχίζουν από 544.000 ευρώ.

Τα άλογα κοστίζουν!

Θαυμάστε το νέο θηρίο της στο βίντεο που ακολουθεί:

You may be interested

Νέα αναβολή με τροπολογία στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης έως το 2021
Αγροτικά Νέα
21 views
Αγροτικά Νέα
21 views

Νέα αναβολή με τροπολογία στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης έως το 2021

agrotesadmin - 21 Φεβρουαρίου 2019

Παράταση δύο ετών δίνεται στην υφιστάμενη τεχνική λύση για τα βοσκοτόπια καθώς η εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων για τις βοσκήσιμες γαίες, που έπρεπε να πραγματοποιηθούν έως τις…

Στα 73,85 ευρώ η ελάχιστη μηνιαία εισφορά αγροτών για το 2019 στον ΕΦΚΑ
Αγροτικά Νέα
130 views
Αγροτικά Νέα
130 views

Στα 73,85 ευρώ η ελάχιστη μηνιαία εισφορά αγροτών για το 2019 στον ΕΦΚΑ

agrotesadmin - 20 Φεβρουαρίου 2019

Στα 73,85 ευρώ τον μήνα διαμορφώνεται σύμφωνα με την εγκύκλιο 7/2019 του ΕΦΚΑ η ελάχιστη ασφαλιστική εισφορά για το 2019 μετά την μείωση ασφαλιστικών Εισφορών Κλάδου Σύνταξης…

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Βιολογική Γεωργία σε λίγες μέρες
Αγροτικά Νέα
57 views
Αγροτικά Νέα
57 views

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Βιολογική Γεωργία σε λίγες μέρες

agrotesadmin - 19 Φεβρουαρίου 2019

Για τις 28 Φεβρουαρίου μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης για τη Βιολογική Γεωργία. Σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση, η υποβολή αιτήσεων…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category

X