0 Shares 212 Views
00:00:00
18 Jan

Νέο MITSUBISHI L200. Αναλυτική δοκιμή

28 September 2016
212 Views

Δικαίωμα στην πολυτέλεια

Το νέο MITSUBISHI L200 δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο μας, δίνει δηλαδή την ευκαιρία στους αγρότες και τους επαγγελματίες να αποκτήσουν ένα εργαλείο δουλειάς που έχει όμως τις ανέσεις ενός υπερπολυτελούς SUV.

Πριν από αρκετό καιρό παρουσιάσαμε το νέο MITSUBISHI L200. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου μετά και απόdsc_0072 την άφιξη του στην χώρα μας να το δοκιμάσουμε και στον δρόμο, για να έχετε έτσι μια σφαιρική εικόνα και να μην έχετε υπόψη σας μόνο τα όσα λέει το εργοστάσιο που κακά τα ψέματα πάντα παρουσιάζει τα δημιουργήματα του ως τέλεια. Έτσι λοιπόν το οδηγήσαμε σε κάθε είδους δρόμο και όχι μόνο για μια ολόκληρη μέρα στα πλαίσια της εκδήλωσης της εταιρίας «Καραβάνι της MITSUBISHI» που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από 5/09 ως 25/11 σε πόλεις και χωριά ανά την Ελλάδα με σκοπό να επιδειχθεί στο κοινό το νέο όχημα της εταιρίας.
Η δοκιμή μας πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη Ζίτσα Ιωαννίνων (πατρίδα των ομώνυμων και ονομαστών κρασιών).
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
dsc_0058Στους στενούς ανηφορικούς και γλιστερούς δρόμους που οδηγούν στο βουνό Προφήτης Ηλίας που δεσπόζει πάνω από το γραφικό κεφαλοχώρι της Ηπείρου (όπου διεξάγονταν και η εκτός δρόμου δοκιμή) ο κινητήρας των 180hp του μοντέλου CLUB CAΒ INTENSE PLUS (μοντέλο με μιάμιση καμπίνα που ενδιαφέρει, όπως πιστεύουμε τους περισσότερους αγρότες-επαγγελματίες) που είχαμε στην διάθεση μας, μας εξέπληξε ευχάριστα με την δύναμη, την ροπή και την ελαστικότητα του. Ο μικρός του αδερφός των 150hp που δοκιμάσαμε στην συνέχεια ήταν και αυτός ισάξιος του. Το αυτοκίνητο ‘’ξεκολλάει’’ σαν ένα καλό 2λιτρο επιβατικό. Στις στροφές ακόμη και χωρίς την χρήση του μπροστινού διαφορικού στρίβει σαν τρένο συνεπικουρούμενο και από τα 17άρια!!! λάστιχα που φοράει, αλλά όταν κάποια στιγμή αρχίσει να χάνει την ουρά του (το συνηθισμένο ‘’κουσούρι’’ των 4×4) το άριστο ASTC Traction Control το επαναφέρει βίαια στον… ίσιο δρόμο. Κάποια στιγμή που θελήσαμε όμως να παίξουμε και βάλαμε το κουμπί του στην θέση OFF αυτό συνέχιζε διακριτικά να βοηθάει το αυτοκίνητο και αυτό κατά την γνώμη μας είναι ένα απ’ τα μείον του.
Εκτός δρόμου τώρα το MITSUBISHI L200 σε πάει κυριολεκτικά παντού, βοηθούμενο φυσικά και από το εξαιρετικό 6άρι σασμάν. Δεν μας πρόδωσε πουθενά παρότι φορούσε ασφάλτινα λάστιχα που προφανώς είχαν τοποθετηθεί εσκεμμένα για να δείχνει τις δυνατότητες του. Στον χώρο πάντως της δοκιμής ορισμένοι σκληροπυρηνικοί off roaders κρυφογελούσαν και ετοίμαζαν τους ιμάντες. Όμως το L200 τους έκανε να τρίβουν τα μάτια τους.  dsc_0053
Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το μπροστινό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να στρίβει επιτόπου ακόμη και στην θέση 4L δηλαδή κλειδωμένο. Πάντως όλες οι λειτουργίες των διαφορικών ελέγχονται από έναν περιστροφικό διακόπτη που βρίσκεται πίσω από τον λεβιέ των ταχυτήτων.
Ενστάσεις έχουμε για τις μπάρες προστασίας που υπάρχουν κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα οι οποίες ‘’έβρισκαν’’ στις μεγάλες ανωμαλίες του εδάφους καθώς επίσης και για την θέση του διακόπτη εναλλαγής των διαφορικών γιατί ναι μεν είναι εκεί που ακουμπάει το χέρι αλλά για να τον χρησιμοποιήσεις πρέπει να πάρεις το βλέμμα σου από τον δρόμο για να δεις ποια λειτουργία θα βάλεις. Θα προτιμούσαμε να βρίσκεται πάνω στο ταμπλό, μας φάνηκε δε πολύ ‘’ντελικάτος’’ κατάλληλος ίσως για τα περιποιημένα δάκτυλα κάποιας αιθέριας ύπαρξης και όχι για τα άγρια χέρια του αγρότη – επαγγελματία, άσε που μέχρι να ενεργοποιηθούν οι λειτουργίες που διάλεξες πρέπει να περιμένεις, όπως μετρήσαμε, γύρω στα 10 δευτερόλεπτα.
Το μεγαλύτερο όμως παράπονο το έχουμε για την πίσω απαρχαιωμένη ανάρτηση με φύλλα σούστας η οποία κάνει το αυτοκίνητο να χοροπηδάει σαν τρακτέρ. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για ένα τέτοιο αυτοκίνητο που είναι φορτωμένο με τόση τεχνολογία την ώρα που ο ανταγωνισμός (λέγε με NISSAN NAVARA) χρησιμοποιεί ελικοειδή ελατήρια.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΧΩΡΟΙ
dsc_0047Στο εσωτερικό η MITSUBISHI απλά ‘’έδωσε ρέστα’’. Υπάρχουν τα πάντα με όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες, πλούσιος διάκοσμος και αρκετά καλή ποιότητα των πλαστικών. Στο αυτοκίνητο της δοκιμής μας, παρόλο που είχε στην πλάτη του πολλά σκληρά χιλιόμετρα επιδείξεων δεν έτριζε τίποτα. Τα καθίσματα οδηγού συνοδηγού πολύ ικανοποιητικά με καλή ποιότητα υφάσματος. Πίσω δεν υπήρχε ο κλασικός πάγκος αλλά δύο ξεχωριστά καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Το αυτοκίνητο ξεφεύγει από την κλασική μιάμιση καμπίνα και στην συγκεκριμένη ο αρκετά εύσωμος απεσταλμένος μας χώρεσε άνετα χωρίς να μετακινηθεί το μπροστινό κάθισμα. Ευχάριστη έκπληξη μας προκάλεσε η κρυφή πόρτα για τα πίσω καθίσματα η οποία ανοίγει αντίθετα από την μπροστινή. Μπαίνεις χωρίς να μετακινηθεί καθόλου το κάθισμα. Δεν μας άρεσε dsc_0048όμως το ότι η πόρτα δεν διαθέτει χερούλι απ’ έξω για να ανοίγει και για να το κάνεις πρέπει να ανοίξει η μπροστινή και να βάλεις βαθιά το χέρι μέσα για να βρεις το γλιστερό χερούλι.
Πάντως αν βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη μπορείς να εξοπλίσεις το L200 με ότι βάζει ο νους σου. Διατίθενται από 7 αερόσακοι μέχρι κάμερα οπισθοπορίας, φώτα led ημέρας ακόμη και σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας LDW και πολλά άλλα ηλεκτρονικά καλούδια ων ουκ έστι αριθμός.
Στο εξωτερικό μέρος μας άρεσε το πιο ομοιόμορφο σχήμα καμπίνας καρότσας. Πλέον η καρότσα δεν φαίνεται σαν extra όπως ήταν τα παλιότερα μοντέλα. Το αρνητικό του όμως σημείο είναι η έλλειψη μονοκάμπινου μοντέλου παρόλο που η εταιρία διατείνεται πως το νέο CLUB CAB δεν έχει ελλιπή χώρο φόρτωσης.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η MITSUBISHI λοιπόν με το νέο L200 έδωσε στον… λαό αυτό που ήθελε και δεν μπορούσε να αποκτήσει, τι άλλο από πολυτέλεια και ανέσεις και όλα αυτά με την απολύτως προσιτή τιμή για το μοντέλο CLUB CAΒ INTENSE PLUS η οποία αρχίζει από τα 25.000€ ενώ για ένα πλήρως εξοπλισμένο θα χρειαστεί να δαπανήσετε 29.800€.

dsc_0043

You may be interested

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή αγροτικών προγραμμάτων
Αγροτικά Νέα
5 views
Αγροτικά Νέα
5 views

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή αγροτικών προγραμμάτων

agrotesadmin - 18 January 2018

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι πλήρωσε δικαιούχους ανειλημμένων υποχρεώσεων και ειδικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή έγινε το διάστημα από 12/1/2018 έως τις 16/1/2018 και αφορά…

Ποια ακίνητα απαλλάσσονται των δημοτικών τελών
News
24 views
News
24 views

Ποια ακίνητα απαλλάσσονται των δημοτικών τελών

agrotesadmin - 17 January 2018

Απαλλαγή των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται από τα δημοτικά τέλη προβλέπει ρητά ο Νόμος, σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη σε ενημερωτικό του σημείωμα. Ο…

Τι θα γίνει με τους επιλαχόντες και τους εν δυνάμει νέους αγρότες
Αγροτικά Νέα
31 views
Αγροτικά Νέα
31 views

Τι θα γίνει με τους επιλαχόντες και τους εν δυνάμει νέους αγρότες

agrotesadmin - 16 January 2018

Τέλος μπαίνει στην αγωνία των εν δυνάμει και επιλαχόντων νέων αγροτών, καθώς μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η τελική κατάταξη των δικαιούχων, οι οποίοι…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category