0 Shares 794 Views
00:00:00
18 Jul

ΟΙΝΟ… ΤΟΜΩ – Δέκα Χρόνια Ηλέσιον!

23 Απριλίου 2018
794 Views

Δέκα χρόνια αρχαιοελληνική οινοποίηση Ηλέσιον

Τα πρώτα δέκα χρόνια είναι δύσκολα. Μετά, τα δύσκολα συνεχίζονται αλλά, αν ως τότε ζεις… σημαίνει πως έχεις δυνατό εφαλτήριο, γνώσεις, κουράγιο και όλα τα πολύτιμα εφόδια που χρειάζεσαι, για να πετύχεις έναν αξιοπρεπή στόχο και να συνεχίσεις.

Στον Οργανισμό Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, έχουμε σκοπό την Διάσωση, Διατήρηση και Διάδοση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς, την συνέχιση της Ζωής, την Διαφύλαξη του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας.

Φέτος, κλείνουμε τα δέκα χρόνια ζωής

και το γιορτάζουμε σ’ ένα όμορφο συμπόσιο.

Όχι γιατί μας αρέσουν οι φιέστες, αλλά επειδή ο λαός μας συνηθίζει τα γλέντια ψυχικής τόνωσης, τόσο πριν την μάχη… όσο και μετά την νίκη!

Εμείς, αποφασίσαμε να σβήσουμε τα δέκα κεράκια και να γλεντήσουμε με φίλους και υποστηρικτές, για να περάσουμε το μήνυμα ότι:

Σε ετούτη εδώ την μικρή και μέγιστη πατρίδα… δεν έχουν τελειώσει όλα!

Αξίζει να δώσουμε μάχες και να αλλάξουμε προτεραιότητες, αξιοποιώντας την παρακαταθήκη των προγόνων μας. Είναι ζητούμενο, ως διέξοδος από το σκοτάδι, τα θαυμαστά ταξίδια στο μέλλον, με… όχημα την Παράδοση και αρωγό την Φύση.

Στα δέκα χρόνια ζωής του Οργ. Ηλέσιον, ερευνήσαμε, εντοπίσαμε, καταγράψαμε και αναγεννήσαμε άγρια και παραδοσιακά κλήματα της Γκιώνας και της Οίτης.

Μετά από πολυετή έρευνα, το 2008 δημιουργήσαμε τον πρώτο βιολογικό οίνο φυσικής οινοποίησης χωρίς προσθήκη θειωδών συντηρητικών -με βάση ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα- ο οποίος με την πάροδο του χρόνου γινόταν όλο και καλύτερος.

Επίσης, το «Σταφυλόμελο», το «Ειδύλλι», το άγριο ρύζι «Ρυζείς», καθώς και όλα τα άλλα προϊόντα μας, είναι αποτέλεσμα φυσικής βιολογικής καλλιέργειας και επεξεργασίας με… δίπλωμα καινοτομίας!

 

 

Με την δημιουργία του Οργ. Ηλέσιον έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την σταδιακά αυξανόμενη παραγωγή ζωντανών οίνων, οι οποίοι αποτελούν δώρο υγείας για τον ανθρώπινο οργανισμό και τομή στα οινοποιητικά δεδομένα διεθνώς.

Ηλέσιον ετών δέκα… Μια πορεία που δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

Ιδέα, όνειρα, συζητήσεις δίχως τέλος, προσδοκίες, στιγμιαίες απογοητεύσεις, πολλή δουλειά, εκατοντάδες προωθητικά κείμενα, ορθοστασία, ατελείωτα χιλιόμετρα, λουμπάγκο, στομαχόπονοι, νεύρα, κλάματα… Αλλά και καλά λόγια, χαμόγελα, αγκαλιάσματα, αισιοδοξία, επιτυχίες, καινοτομίες, υπερηφάνεια, ελπίδες και… νέοι στόχοι!

…Γιατί εμείς συνεχίζουμε! Γιατί το κερδίσαμε το στοίχημα, παρά την αρχική αποθάρρυνση από τους… ειδικούς και χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2018, 6μ.μ.

στο Κέντρο Πολιτισμού «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.

Αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα»

Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο (Γέφυρα Πουλόπουλου).

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης (σύντομη περιγραφή):

  • Καλωσόρισμα από τον κ. Σπύρο Μερκούρη.
  • Έναρξη Αρχαιοελληνικού συμποσίου με μουσικά δρώμενα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής ΚΛηρονομιάς «ΛύρΑυλος», σύντομες αναφορές και σύνδεσή τους με την εξέλιξη του κρασιού και της μουσικής μέχρι τον 20ο αιώνα.
  • Ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί και παρουσίαση των στόχων, καθώς και των καινοτομιών τουΟργανισμού Ηλέσιον.
  • Ζωντανό ρεμπέτικο – λαϊκό πρόγραμμα από την «LRA Band» με την Ανατολή Μαργιόλα.
  • Έκθεση – γευστική δοκιμή των καινοτόμων προϊόντων του Οργ. Ηλέσιον.
  • Μπουφές συνοδευτικός του συμποσίου.

10 Χρόνια Ηλέσιον!

10 Χρόνια κρασί χωρίς προσθήκη θειωδών!

10 Χρόνια φυσική καλλιέργεια και οινοποίηση!

10 Χρόνια συλλογή και διάσωση άγριων κλημάτων!

Σημείωση: Για πρόσκληση ελευθέρας εισόδου, παρακαλούμε καταχωρείστε τα στοιχεία σας για την εκδήλωση «ΟΙΝΟΤΟΜΩ» – 10 χρόνια Ηλέσιον πατώντας εδώ.

You may be interested

Αναστολή της απόφασης Αραχωβίτη για το θεσμικό πλαίσιο αναγνώρισής τους ζητούν οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις
Χωρίς κατηγορία
30 views
Χωρίς κατηγορία
30 views

Αναστολή της απόφασης Αραχωβίτη για το θεσμικό πλαίσιο αναγνώρισής τους ζητούν οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις

agrotesadmin - 17 Ιουλίου 2019

Την περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου τους, με την αναγνώρισή τους ως θεσμικών συνομιλητών της Πολιτείας στην προοπτική διαμόρφωσης σύγχρονων αναπτυξιακών κλαδικών πολιτικών, διεκδικούν οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις της…

Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ 4,2 εκατ. ευρώ
Αγροτικά Νέα
114 views
Αγροτικά Νέα
114 views

Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ 4,2 εκατ. ευρώ

agrotesadmin - 15 Ιουλίου 2019

Από τις 11/07/2019 έως τις 12/07/2019 ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 4.232.632,68 ευρώ. Από τις 12.713 πληρωμές οι 10.265 αφορούν την πρόωρη συνταξιοδότηση. Οι υπόλοιπες είναι για…

Μίνιμουμ συντελεστής 9% για αγρότες και 10% για Ομάδες στο πρώτο φορολογικό
Αγροτικά Νέα
128 views
Αγροτικά Νέα
128 views

Μίνιμουμ συντελεστής 9% για αγρότες και 10% για Ομάδες στο πρώτο φορολογικό

agrotesadmin - 15 Ιουλίου 2019

Νέο τοπίο στη φορολογία των επαγγελματιών της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και των συλλογικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν (συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών), χαρτογραφεί το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category