0 Shares 466 Views
00:00:00
16 Oct

Όλες οι προκηρύξεις του ΠΑΑ που έρχονται το επόμενο διάστημα

29 Ιουλίου 2019
466 Views

Τις εκκρεμότητες των μέτρων του ΠΑΑ επιχειρεί να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα ο νέος γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας. Με βάση το ρεπορτάζ της «ΥΧ», σε αυτές εντάσσονται:

✱ Η αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος των Σχεδίων Βελτίωσης, ζήτημα που, με βάση το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «ΥΧ», παραμένει σε εκκρεμότητα για πολλές εβδομάδες, αφού η αξιολόγηση έχει σταματήσει, καθώς η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ είχε «βάλει στο συρτάρι» τη λίστα εύλογου κόστους για τις τιμές των γεωργικών ελκυστήρων. Η επίλυση αυτού του ζητήματος αφορά πολλές χιλιάδες αγροτών που αναμένουν τις αποφάσεις των αξιολογητών, έχοντας καταθέσει Σχέδια Βελτίωσης, αλλά και ευρύτερα τον κλάδο των εξοπλισμών. Δεν θεωρείται τυχαίο, άλλωστε, ότι ήδη άρχισαν να διαρρέονται διάφορα σενάρια για την τύχη της λίστας εύλογου κόστους που έχουν προετοιμάσει οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ.

✱ Η προκήρυξη των μέτρων του ΠΑΑ που έχουν απομείνει και δεν έχουν προκηρυχθεί έως σήμερα. Σε αυτά εντάσσονται: Το Μέτρο 2, που αφορά το Σύστημα Γεωργικών Συμβουλών, υπομέτρα που σχετίζονται με προληπτικές δράσεις για τη μείωση των συνεπειών φυσικών καταστροφών, το Μέτρο 8, που σχετίζεται με δράσεις για την ανάπτυξη δασικών περιοχών, καθώς και δράσεις του Μέτρου 1, που αφορούν την εκπαίδευση των νέων αγροτών, όπως αυτοί που εντάχθηκαν το 2017.

✱ Σχετικά με το Μέτρο 16, που αφορά τη συνεργασία αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς οι αιτήσεις είναι μοιρασμένες μεταξύ των περιφερειών και του ΥΠΑΑΤ.

Η εξασφάλιση χρηματοπιστωτικής ρευστότητας, εκτός των όσων προέρχονται από την ΚΑΠ, αποτελεί ένα ακόμη από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια την αγροτική ανάπτυξη. Προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί εκκρεμότητα η άμεση υπογραφή συμφωνίας του υπουργείου με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Να σημειωθεί ότι τα κείμενα της συμφωνίας βρίσκονται ήδη και εξετάζονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προετοιμασία των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, υπό την καθοδήγηση του νέου γ.γ. στα ζητήματα αναθεώρησης της ΚΑΠ. Πολλά από αυτά, όπως αναδεικνύεται και στο ρεπορτάζ της «ΥΧ» που ακολουθεί, παραμένουν ακόμη ανοιχτά. Με ένα από τα πιεστικότερα και πιο κομβικά εξ αυτών να αποτελεί αυτό της Εξωτερικής Σύγκλισης των άμεσων ενισχύσεων, ζήτημα που απέκτησε και πολύ μεγάλη προεκλογική δημοσιότητα.

Πηγή: Ypaithros.gr

You may be interested

Βορίδης: Αποζημίωση αγροτών που θα πληγούν από δασμούς Τραμπ
Αγροτικά Νέα
85 views
Αγροτικά Νέα
85 views

Βορίδης: Αποζημίωση αγροτών που θα πληγούν από δασμούς Τραμπ

agrotesadmin - 14 Οκτωβρίου 2019

Στον αγροτικό τομέα, στην έκρυθμη κατάσταση στη Συρία και την υπόθεση Novartis, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης Την καταβολή αποζημιώσεων για τους παραγωγούς που θα πληγούν…

ΕΛΓΑ: Τις επόμενες μέρες η εξόφληση του υπολοίπου των αποζημιώσεων για το 2018
Αγροτικά Νέα
239 views
Αγροτικά Νέα
239 views

ΕΛΓΑ: Τις επόμενες μέρες η εξόφληση του υπολοίπου των αποζημιώσεων για το 2018

agrotesadmin - 10 Οκτωβρίου 2019

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εν συνεχεία από το υπουργείο Οικονομικών θα "περάσει" τις επόμενες μέρες το αίτημα του ΕΛΓΑ για αναθεώρηση του προϋπολογισμού του, έτους…

Συνάντηση Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Χωρίς κατηγορία
57 views
Χωρίς κατηγορία
57 views

Συνάντηση Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

agrotesadmin - 9 Οκτωβρίου 2019

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κτηνοτροφών Θεσσαλίας πραγματοποίησε μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας κύριο Γιώργο Κασσαπίδη. Αναλυτικά το Δελτίο τύπου της Ομοσποδίας: Ομοσπονδία κτηνοτρόφων…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category