0 Shares 52 Views
00:00:00
23 Sep

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: FARESIN GLS Compact 730c τηλεσκοπικός φορτωτής

17 Οκτωβρίου 2016
52 Views

Το πολύ-εργαλείο

Μπορεί η αγορά ενός τηλεσκοπικού φορτωτή να φαίνεται πολυτέλεια στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως δεν υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα εδώ και πολλά χρόνια που να μην διαθέτει το συγκεκριμένο μηχάνημα. Στη χώρα μας δειλά – δειλά τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να πωλούνται τέτοιου είδους μηχανήματα.

dsc_2290Πριν κάμποσα χρόνια μια αξιοπρεπής κτηνοτροφική εκμετάλλευση έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον εκτός των άλλων και ένα τρακτέρ με κουβά για να κάνει κάποιες στοιχειώδης εργασίες όπως καθάρισμα στάβλων, φόρτωμα κτλ. Το τρακτέρ όμως δεν είναι και τόσο ευέλικτο και συνήθως αρκετά ψηλό για να χωράει άνετε στους στάβλους. Έτσι η απόκτηση ενός μικρού φορτωτή skidsteer (διαβολάκι επί το ελληνικότερον) ήταν επιβεβλημένη.
Οι ανάγκες όπως και οι διαστάσεις των μονάδων, με τα χρόνια αυξήθηκαν και ακόμη και οι προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις απέκτησαν ενσιρωδιανομέα. Για το γέμισμα του όμως το φοτρωτάκι είναι πολύ κοντό και ο τηλεσκοπικός φορτωτής είναι ότι πρέπει.

Η Ιταλική εταιρεία FARESIN από το 1970 κατασκευάζει αποκλειστικά ενσιρωδιανομείς, άρα είναι ο πλέον κατάλληλος για την κατασκευή τηλεσκοπικού φορτωτή.

motoreΤο μοντέλο GLS της σειράς Compact είναι ένα πραγματικό πολύ-εργαλείο. Κινείται απ΄ των 3600cc κινητήρα της Deutz με απόδοση 103 ίππων και προδιαγραφές καυσαερίων Stage 3A. Ευέλικτος, παρέχει δε έως 20% οικονομία καυσίμου σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Μετάδοση

Η μετάδοση είναι υποστατική με μηχανικό κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης  και δύο διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης κατά 45%. Η κίνηση γίνεται με την μετακίνηση του joystick μπρος ή πίσω, από ταχύτητα creeper  έως την ανωτάτη των 40χλμ/ ώρα.

 

Υδραυλικό

dsc_2290Το πανίσχυρο υδραυλικό  έχει εμβολοφόρα αντλία με παροχή 152l/min στα 250bar πίεση. Έχει ανυψωτική ικανότητα 3000 κιλών στην πλήρη έκταση της μπούμας που φτάνει τα 7 μέτρα. Το μηχάνημα όμως μπορεί να εφοδιαστεί κατόπιν παραγγελίας και με πίσω υδραυλικό τριών σημείων καθώς και PTO με 500 και 1000rpm/min. Τραβάει άνετα και δίνει κίνηση σε άροτρα, σβολοκόπτες, πρέσσες κτλ. Μπορεί να εφοδιαστεί επίσης και με 6 έξτρα παροχές διπλής ενέργειας.

Το μηχάνημα  φοράει στάνταρ 24αρια λάστιχα που του παρέχει μεγάλο ύψος από το έδαφος (όλοι έχουμε δει φορτωτάκι να μένει στη λάσπη όταν η «κοιλιά» του και αυτό απλά χαζοσπίναρε). Το απόβαρο του δε είναι 6550kg για σίγουρες ανυψώσεις  χωρίς «βουτιές».

 

Καμπίνα

cabinaΗ καμπίνα βρίσκεται χαμηλά για να χωράει παντού αλλά είναι πολύ ευρύχωρη, άνετη και φωτεινή χάρη στα τζάμια με αντι-θαμβωτική επίστρωση. Το στάνταρ  air condition φροντίζει για ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.  Η μπούμα ελέγχεται με ακρίβεια εκατοστού από το πολύλειτουργικό joystick και η έγχρωμη LCD οθόνη αφής ρυθμίζει τα πάντα από τον κινητήρα, τους αισθητήρες βάρους έως και το στρίψιμο των τροχών που παρέχει τέλεια ευελιξία με τις τρεις λειτουργίες του: στρίψιμο μόνο μπροστινών τροχών, τετρα-διεύθυνση και κίνηση με το πλάι (βάδισμα του κάβουρα).

 

Συμπέρασμα

Εύλογα θα ρωτήσουν όλοι. Αξίζει να δώσει κανείς 80.000€ (που είναι η βασική τιμή του μοντέλου) για να αποκτήσει έναν τηλεσκοπικό φορτωτή; Αν όμως με το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν κάνεις μόνο ανύψωση φορτιών ή σπρώξιμο αλλά κάνεις και ότι θα έκανες και με ένα τρακτέρ 100 ίππων (όργωμα, κόψιμο χόρτου, σβάρνισμα, έλξη ρυμούλκας μέχρι 7 τόνους) δεν αξίζει τον κόπο;

Το θαυμαστό λοιπόν αυτό εργαλείο της FARESIN θα το βρείτε μόνο στον αποκλειστικό εισαγωγέα για την Ελλάδα ΓΕΩΡΓΟΤΕΧΙΚΗ Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ. 9ο χλμ παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίης – Κιλκίς. Τηλ.:  231 078 0866

Ακλουθούν μερικά βίντεο για να δείτε τις ατέλειωτες δυνατότητες της FARESIN.

 

You may be interested

Πληρωμές για τα ζαχαρότευτλα
Αγροτικά Νέα
25 views
Αγροτικά Νέα
25 views

Πληρωμές για τα ζαχαρότευτλα

agrotesadmin - 22 Σεπτεμβρίου 2017

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακοινώνεται ότι έχουν αναρτηθεί, η αναλυτική ονομαστική κατάσταση πληρωμών καθώς και απορριπτόμενων, της Δράσης…

Τρακτέρ κόπηκε στα δύο σε τροχαίο [ΦΩΤΟ]
Αγροτικά Νέα
52 views
Αγροτικά Νέα
52 views

Τρακτέρ κόπηκε στα δύο σε τροχαίο [ΦΩΤΟ]

agrotesadmin - 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση επιβατικού με τρακτέρ που έφερε πλατφόρμα φορτωμένη με βαμβάκι σημειώθηκε στον περιφερειακό της Λειβαδιάς περίπου στις 7 το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου. Αποτέλεσμα της…

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα γίνουν οι δύο πληρωμές της Βασικής Ενίσχυσης του 2017
Αγροτικά Νέα
1183 views
Αγροτικά Νέα
1183 views

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα γίνουν οι δύο πληρωμές της Βασικής Ενίσχυσης του 2017

agrotesadmin - 22 Σεπτεμβρίου 2017

Από 70.000 έως 100.000 πανελλαδικά, για πρώτη χρονιά, δε θα λάβουν τις αγροτικές επιδοτήσεις 2017, εξαιτίας του άρθρου 20 του νόμου Κατρούγκαλου. Ένα μέρος από αυτούς έκανε…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category