0 Shares 293 Views
00:00:00
22 Mar

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: FARESIN GLS Compact 730c τηλεσκοπικός φορτωτής

17 Οκτωβρίου 2016
293 Views

Το πολύ-εργαλείο

Μπορεί η αγορά ενός τηλεσκοπικού φορτωτή να φαίνεται πολυτέλεια στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως δεν υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα εδώ και πολλά χρόνια που να μην διαθέτει το συγκεκριμένο μηχάνημα. Στη χώρα μας δειλά – δειλά τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να πωλούνται τέτοιου είδους μηχανήματα.

dsc_2290Πριν κάμποσα χρόνια μια αξιοπρεπής κτηνοτροφική εκμετάλλευση έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον εκτός των άλλων και ένα τρακτέρ με κουβά για να κάνει κάποιες στοιχειώδης εργασίες όπως καθάρισμα στάβλων, φόρτωμα κτλ. Το τρακτέρ όμως δεν είναι και τόσο ευέλικτο και συνήθως αρκετά ψηλό για να χωράει άνετε στους στάβλους. Έτσι η απόκτηση ενός μικρού φορτωτή skidsteer (διαβολάκι επί το ελληνικότερον) ήταν επιβεβλημένη.
Οι ανάγκες όπως και οι διαστάσεις των μονάδων, με τα χρόνια αυξήθηκαν και ακόμη και οι προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις απέκτησαν ενσιρωδιανομέα. Για το γέμισμα του όμως το φοτρωτάκι είναι πολύ κοντό και ο τηλεσκοπικός φορτωτής είναι ότι πρέπει.

Η Ιταλική εταιρεία FARESIN από το 1970 κατασκευάζει αποκλειστικά ενσιρωδιανομείς, άρα είναι ο πλέον κατάλληλος για την κατασκευή τηλεσκοπικού φορτωτή.

motoreΤο μοντέλο GLS της σειράς Compact είναι ένα πραγματικό πολύ-εργαλείο. Κινείται απ΄ των 3600cc κινητήρα της Deutz με απόδοση 103 ίππων και προδιαγραφές καυσαερίων Stage 3A. Ευέλικτος, παρέχει δε έως 20% οικονομία καυσίμου σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Μετάδοση

Η μετάδοση είναι υποστατική με μηχανικό κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης  και δύο διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης κατά 45%. Η κίνηση γίνεται με την μετακίνηση του joystick μπρος ή πίσω, από ταχύτητα creeper  έως την ανωτάτη των 40χλμ/ ώρα.

 

Υδραυλικό

dsc_2290Το πανίσχυρο υδραυλικό  έχει εμβολοφόρα αντλία με παροχή 152l/min στα 250bar πίεση. Έχει ανυψωτική ικανότητα 3000 κιλών στην πλήρη έκταση της μπούμας που φτάνει τα 7 μέτρα. Το μηχάνημα όμως μπορεί να εφοδιαστεί κατόπιν παραγγελίας και με πίσω υδραυλικό τριών σημείων καθώς και PTO με 500 και 1000rpm/min. Τραβάει άνετα και δίνει κίνηση σε άροτρα, σβολοκόπτες, πρέσσες κτλ. Μπορεί να εφοδιαστεί επίσης και με 6 έξτρα παροχές διπλής ενέργειας.

Το μηχάνημα  φοράει στάνταρ 24αρια λάστιχα που του παρέχει μεγάλο ύψος από το έδαφος (όλοι έχουμε δει φορτωτάκι να μένει στη λάσπη όταν η «κοιλιά» του και αυτό απλά χαζοσπίναρε). Το απόβαρο του δε είναι 6550kg για σίγουρες ανυψώσεις  χωρίς «βουτιές».

 

Καμπίνα

cabinaΗ καμπίνα βρίσκεται χαμηλά για να χωράει παντού αλλά είναι πολύ ευρύχωρη, άνετη και φωτεινή χάρη στα τζάμια με αντι-θαμβωτική επίστρωση. Το στάνταρ  air condition φροντίζει για ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.  Η μπούμα ελέγχεται με ακρίβεια εκατοστού από το πολύλειτουργικό joystick και η έγχρωμη LCD οθόνη αφής ρυθμίζει τα πάντα από τον κινητήρα, τους αισθητήρες βάρους έως και το στρίψιμο των τροχών που παρέχει τέλεια ευελιξία με τις τρεις λειτουργίες του: στρίψιμο μόνο μπροστινών τροχών, τετρα-διεύθυνση και κίνηση με το πλάι (βάδισμα του κάβουρα).

 

Συμπέρασμα

Εύλογα θα ρωτήσουν όλοι. Αξίζει να δώσει κανείς 80.000€ (που είναι η βασική τιμή του μοντέλου) για να αποκτήσει έναν τηλεσκοπικό φορτωτή; Αν όμως με το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν κάνεις μόνο ανύψωση φορτιών ή σπρώξιμο αλλά κάνεις και ότι θα έκανες και με ένα τρακτέρ 100 ίππων (όργωμα, κόψιμο χόρτου, σβάρνισμα, έλξη ρυμούλκας μέχρι 7 τόνους) δεν αξίζει τον κόπο;

Το θαυμαστό λοιπόν αυτό εργαλείο της FARESIN θα το βρείτε μόνο στον αποκλειστικό εισαγωγέα για την Ελλάδα ΓΕΩΡΓΟΤΕΧΙΚΗ Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ. 9ο χλμ παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίης – Κιλκίς. Τηλ.:  231 078 0866

Ακλουθούν μερικά βίντεο για να δείτε τις ατέλειωτες δυνατότητες της FARESIN.

 

You may be interested

Ροδακινοπαραγωγοί ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα
Αγροτικά Νέα
289 views
Αγροτικά Νέα
289 views

Ροδακινοπαραγωγοί ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα

agrotesadmin - 22 Μαρτίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο όπου θα μιλά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στις…

Ανάκληση συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και τυριού φέτας του LIDL
Αγροτικά Νέα
356 views
Αγροτικά Νέα
356 views

Ανάκληση συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και τυριού φέτας του LIDL

agrotesadmin - 22 Μαρτίου 2018

Στην ανάκληση συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και τυριού φέτας από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας…

Παράταση για τις αιτήσεις ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης
Αγροτικά Νέα
870 views
Αγροτικά Νέα
870 views

Παράταση για τις αιτήσεις ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης

agrotesadmin - 21 Μαρτίου 2018

Προθεσμία έως τις 2 Μαΐου έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα σχέδια βελτίωσης (δράσεις 4.1.1. και 4.1.3.), μετά την παράταση που αποφάσισε…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category