0 Shares 2786 Views
00:00:00
13 Dec

Πριμ έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους που θα μπουν στην παραγωγή

13 Οκτωβρίου 2017
2786 Views

Ενίσχυση μέχρι 50.000 ευρώ έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολούνται με αγροτικές δραστηριότητες και θέλουν είτε να δημιουργήσουν είτε να «αναβαθμίσουν» την υφιστάμενη επιχείρησή τους.

Στο πρόγραμμα με τίτλο «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» οι δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 8/11 έως τις 13/12/2017 ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου www.ependyseis.gr/mis.

Οι επενδυτικοί φάκελοι που θα εγκριθούν θα επιδοτηθούν σε ποσοστό 100%.

Στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτικό κλάδο και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα συγκαταλέγονται: α) κτηνιατρικές υπηρεσίες ζωϊκής παραγωγής. Β) οι υπηρεσίες γεωργικών – δασολογικών μελετών, γ) οι υπηρεσίες έρευνας – πειραματικής ανάπτυξης στις γεωπονικές επιστήμες, κ.ά.

Αναλυτικά ένας δικαιούχος με ατομική επιχείρηση μπορεί να λάβει από 5.000 έως 25.000 ευρώ ενίσχυση.

Επιπλέον έως 40.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων ενώ το ποσό των 50.000 ευρώ μπορούν να λάβουν συνεργασίες τριών ή περισσότερων ατόμων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη σε περίπτωση που κάποιος εν δυνάμει δικαιούχος καταθέσει επιχειρηματικό σχέδιο μεγαλύτερου προϋπολογισμού και λάβει έγκριση, τότε οφείλει να καλύψει ο ίδιος την διαφορά με ίδια κεφάλαια.

Το πρόγραμμα αφορά απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδας ή εξωτερικού (αναγνωρισμένη από το ΔΟΑΤΑΠ) ή κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ.

Συγκεκριμένα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης: Α) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μισθωτοί (πλήρους ή μερικής απασχόλησης), υφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρεία με ανέργους ή μισθωτούς.

Β) Υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες (αυτοαπασχολούμενοι) που ασκούν ήδη συναφή με την ειδικότητά τους (τίτλο σπουδών) επαγγελματική δραστηριότητα, όπως επίσης και συνέργειες μεταξύ αυτών.

Οι κατηγορίες για επιχορηγήσεις

Κατηγορίες ενέργειας/δαπάνης και μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό/ποσό στον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό του επιχειρηματικού σχεδίου:

– Λειτουργικά (όπως ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες, δαπάνες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες): 60%.

– Δαπάνες για αμοιβές τρίτων (όπως νομική, συμβουλευτική, λογιστική υποστήριξη, σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηματικού σχεδίου, υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, εξειδικευμένα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης): 20%.

– Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις: 15%

– Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου: 30%.

– Μισθολογικό κόστος για νέες θέσεις εργασίας: 12.000 ευρώ.

– Αποσβέσεις παγίων – Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού: 20%

– Αγορά – Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού: 40%

Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Προσωρινού Καταλόγου Δυνητικών Δικαιούχων έως 24 μήνες από την ημερομηνία ένταξής τους.

Προϋπολογισμός: 80 εκατ. ευρώ.

Όρια

Τα όρια των εισοδηματικών κριτηρίων σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης για όλες τις κατηγορίες ωφελουμένων (άνεργοι, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) είναι για τα φορολογικά έτη 2014, 2014 και 2013 να μην υπερβαίνει το 2015 τις 22.000 ευρώ για το ατομικό εισόδημα ή τις 35.000 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα.

Επίσης για την κατηγορία των ωφελουμένων με την ιδιότητα του υφιστάμενου ατομικού επιχειρηματία ο μέσος όρος του συνόλου των ακαθάριστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φορολογικά έτη 2015, 2014 και 2013 δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Ελεύθερος Τύπος

You may be interested

Εθνικό απόθεμα: Δείτε αν και πόσα χρήματα θα παρετε
Αγροτικά Νέα
10 views
Αγροτικά Νέα
10 views

Εθνικό απόθεμα: Δείτε αν και πόσα χρήματα θα παρετε

agrotesadmin - 13 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σας ενημερωνει ότι ολοκληρώθηκε η χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2017 σε 30.935 γεωργούς συνολικής αξίας 28,5 εκ. €. Οι δικαιούχοι…

Πότε θα δοθεί το χρηματικό βοήθημα σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ
Αγροτικά Νέα
27 views
Αγροτικά Νέα
27 views

Πότε θα δοθεί το χρηματικό βοήθημα σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ

agrotesadmin - 12 Δεκεμβρίου 2017

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το χρηματικό βοήθημα σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ). Συγκεκριμένα, τα…

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του επόμενου 10ήμερου
Αγροτικά Νέα
28 views
Αγροτικά Νέα
28 views

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του επόμενου 10ήμερου

agrotesadmin - 12 Δεκεμβρίου 2017

Πάνω από 890 εκατ. Ευρώ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχών πριν καν βγει η εβδομάδα. Συγκεριμένα. Τα χρήματα αυτά αφορούν το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης (325…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category