0 Shares 354 Views
00:00:00
24 Mar

Συλλαλητήριο στη Zootechnia οργανώνει η Πανελλήνια Συντονιστική Αγροτών

27 Ιανουαρίου 2017
354 Views

Όχι σε κλείσιμο των δρόμων, ναι σε συλλαλητήριο!

Με ολίγον διαφορετικό όνομα και συρρικνωμένη δύναμη, σε σχέση με το 2016, οργανώνεται φέτος η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Τα βασικά μέλη της διοίκησης, Χρήστος Γκόντιας (Δράμα), Γιάννης Παναγής (Σέρρες) και Γιάννης Δημαλής (Πιερία) ενημερώνουν μέσω αναρτήσεων στο Facebook ότι δεν επιθυμούν να κλείσουν τις εθνικές οδικές αρτηρίες φέτος και αναζητούν άλλες μορφές αγώνα, όπως ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη φετινή Zootechnia, στις 2 Φεβρουαρίου, την ώρα που θα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης.

Πέρυσι, η αντίστοιχη διαμαρτυρία στα εγκαίνια της Agrotica είχε ξεκινήσει ειρηνικά, αλλά με την παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων κατέληξε σε σοβαρά επεισόδια μπροστά από τη νότια είσοδο της έκθεσης.

Το φετινό όνομα της συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κτηνοτρόφων Αλιέων Ανθοπαραγωγών και φαίνεται μέχρι στιγμής να διαχωρίζει τη θέση του από αυτή ο Κώστας Αλεξανδρής από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, που είχε πρωτοστατήσει στο περσινό μπλόκο στο Τελωνείο των Κήπων.

Τόσο ο «βραχίονας» της οργάνωσης στη Δράμα, που πέρυσι είχε κλείσει το Τελωνείο Εξοχής, όσο και ο σερραϊκός άξονας, που πέρυσι είχε κλείσει την Εγνατία Οδό στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου να μην προχωρήσουν φέτος σε μπλόκα.

Ο γραμματέας της οργάνωσης, Χρήστος Γκόντιας, είπε σε συνέντευξή του στον ALPHA NEWS 95,5 ότι στην σύσκεψη της Δράμας στην οποία συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Δράμα και την Καβάλα καθώς και από άλλες επαγγελματικές ομάδες της κοινωνίας, διαπιστώθηκε ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να αντιδράσει στις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν αλλά μέσα από κινητοποιήσεις που δεν θα φέρουν αντιμέτωπους τους αγρότες με την υπόλοιπη κοινωνία. Όχι δηλαδή με μπλόκα σε οδικούς κόμβους και κλείσιμο δρόμων.

Κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ένα πρώτο βήμα να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί  στις 2 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου θα χτυπά η «καρδιά» του κτηνοτροφικού  κλάδου στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia.

Μάλιστα ο κ. Γκόντιας ανέφερε πως στη συνάντηση της Τετάρτης διαπιστώθηκε πως αν και η φωτιά έχει πλέον φτάσει στα σπίτια όχι μόνο των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά όλων των Ελλήνων, δεν υπάρχει η σπίθα εκείνη που θα μπορέσει να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση.

Κάλεσε λοιπόν όλες τις κοινωνικές ομάδες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν λέγοντας πως στον αγώνα πρέπει να συμμετέχουν όλοι.

Αντίστοιχο ήταν το κλίμα που επικράτησε κατά την συγκέντρωση που συγκάλεσε στη Μαυροθάλασσα Σερρών ο Γιάννης Παναγής, ενώ ο Γιάννης Δημαλής σχολίασε στο Facebook:

«Άντε να κλείσουν οι δρόμοι να σακατέψουμε την οικονομία του διπλανού, να αφήσουμε χωρίς δουλειά τον γείτονα και μετά να φαγωθούμε μεταξύ μας. Όχι στο κλείσιμο των δρόμων, δεν μισούμε τους συμπολίτες μας.»

agro24.gr

You may be interested

Νέες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 1,6 εκατ. ευρώ
Αγροτικά Νέα
83 views
Αγροτικά Νέα
83 views

Νέες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 1,6 εκατ. ευρώ

agrotesadmin - 22 Μαρτίου 2019

Το ποσό των 1.603.086,72 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 20/03/2019 έως τις 21/03/2019 σε συνολικά 393 δικαιούχους. Οι πληρωμές αφορούν κυρίως τη βιολογική…

Τα drones σε ρόλο τσοπανόσκυλου Πηγή: Protagon.gr
Αγροτικά Νέα
111 views
Αγροτικά Νέα
111 views

Τα drones σε ρόλο τσοπανόσκυλου Πηγή: Protagon.gr

agrotesadmin - 21 Μαρτίου 2019

Οι δυνατότητες των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων δεν αφήνουν πλέον ασυγκίνητο κανένα. Τα drones αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερες εργασίες ορισμένες εκ των οποίων κανείς δεν φανταζόταν μέχρι πριν…

Νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για την περίοδο από 18 έως 19 Μαρτίου
Αγροτικά Νέα
164 views
Αγροτικά Νέα
164 views

Νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για την περίοδο από 18 έως 19 Μαρτίου

agrotesadmin - 20 Μαρτίου 2019

Το ποσό των 480.590,77 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 18/03/2019 έως 19/03/2019  σε συνολικά 133 δικαιούχους. Οι πληρωμές…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category