0 Shares 448 Views
00:00:00
27 Jun

Συλλαλητήριο στη Zootechnia οργανώνει η Πανελλήνια Συντονιστική Αγροτών

27 Ιανουαρίου 2017
448 Views

Όχι σε κλείσιμο των δρόμων, ναι σε συλλαλητήριο!

Με ολίγον διαφορετικό όνομα και συρρικνωμένη δύναμη, σε σχέση με το 2016, οργανώνεται φέτος η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Τα βασικά μέλη της διοίκησης, Χρήστος Γκόντιας (Δράμα), Γιάννης Παναγής (Σέρρες) και Γιάννης Δημαλής (Πιερία) ενημερώνουν μέσω αναρτήσεων στο Facebook ότι δεν επιθυμούν να κλείσουν τις εθνικές οδικές αρτηρίες φέτος και αναζητούν άλλες μορφές αγώνα, όπως ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη φετινή Zootechnia, στις 2 Φεβρουαρίου, την ώρα που θα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης.

Πέρυσι, η αντίστοιχη διαμαρτυρία στα εγκαίνια της Agrotica είχε ξεκινήσει ειρηνικά, αλλά με την παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων κατέληξε σε σοβαρά επεισόδια μπροστά από τη νότια είσοδο της έκθεσης.

Το φετινό όνομα της συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κτηνοτρόφων Αλιέων Ανθοπαραγωγών και φαίνεται μέχρι στιγμής να διαχωρίζει τη θέση του από αυτή ο Κώστας Αλεξανδρής από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, που είχε πρωτοστατήσει στο περσινό μπλόκο στο Τελωνείο των Κήπων.

Τόσο ο «βραχίονας» της οργάνωσης στη Δράμα, που πέρυσι είχε κλείσει το Τελωνείο Εξοχής, όσο και ο σερραϊκός άξονας, που πέρυσι είχε κλείσει την Εγνατία Οδό στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου να μην προχωρήσουν φέτος σε μπλόκα.

Ο γραμματέας της οργάνωσης, Χρήστος Γκόντιας, είπε σε συνέντευξή του στον ALPHA NEWS 95,5 ότι στην σύσκεψη της Δράμας στην οποία συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Δράμα και την Καβάλα καθώς και από άλλες επαγγελματικές ομάδες της κοινωνίας, διαπιστώθηκε ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να αντιδράσει στις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν αλλά μέσα από κινητοποιήσεις που δεν θα φέρουν αντιμέτωπους τους αγρότες με την υπόλοιπη κοινωνία. Όχι δηλαδή με μπλόκα σε οδικούς κόμβους και κλείσιμο δρόμων.

Κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ένα πρώτο βήμα να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί  στις 2 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου θα χτυπά η «καρδιά» του κτηνοτροφικού  κλάδου στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia.

Μάλιστα ο κ. Γκόντιας ανέφερε πως στη συνάντηση της Τετάρτης διαπιστώθηκε πως αν και η φωτιά έχει πλέον φτάσει στα σπίτια όχι μόνο των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά όλων των Ελλήνων, δεν υπάρχει η σπίθα εκείνη που θα μπορέσει να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση.

Κάλεσε λοιπόν όλες τις κοινωνικές ομάδες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν λέγοντας πως στον αγώνα πρέπει να συμμετέχουν όλοι.

Αντίστοιχο ήταν το κλίμα που επικράτησε κατά την συγκέντρωση που συγκάλεσε στη Μαυροθάλασσα Σερρών ο Γιάννης Παναγής, ενώ ο Γιάννης Δημαλής σχολίασε στο Facebook:

«Άντε να κλείσουν οι δρόμοι να σακατέψουμε την οικονομία του διπλανού, να αφήσουμε χωρίς δουλειά τον γείτονα και μετά να φαγωθούμε μεταξύ μας. Όχι στο κλείσιμο των δρόμων, δεν μισούμε τους συμπολίτες μας.»

agro24.gr

You may be interested

Τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης για αιγοπρόβατα και βοοειδή
Αγροτικά Νέα
61 views
Αγροτικά Νέα
61 views

Τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης για αιγοπρόβατα και βοοειδή

agrotesadmin - 26 Ιουνίου 2019

Καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης που θα χορηγήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων. Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο…

Παρατείνονται έως τις 2 Ιουλίου οι αιτήσεις των μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων για το 14χίλιαρο
Αγροτικά Νέα
37 views
Αγροτικά Νέα
37 views

Παρατείνονται έως τις 2 Ιουλίου οι αιτήσεις των μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων για το 14χίλιαρο

agrotesadmin - 25 Ιουνίου 2019

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε νέα παράταση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο υπομέτρο 6.3…

Πληρωμές από τον ΕΛΓΑ σε 5.457 αγρότες και κτηνοτρόφους
Αγροτικά Νέα
51 views
Αγροτικά Νέα
51 views

Πληρωμές από τον ΕΛΓΑ σε 5.457 αγρότες και κτηνοτρόφους

agrotesadmin - 25 Ιουνίου 2019

Αποζημιώσεις ύψους 5.366.500,74 ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, σε 5.457 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η πληρωμή αυτή αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category