0 Shares 869 Views 3 Comments
00:00:00
17 Sep

Συνέντευξη του Φάνη Τραγάκη, μέλους του Συντονιστικού Λάρισας.

7 Ιανουαρίου 2016
869 Views 3

Για τον Γιώργο Σταύρου και το Agrotes.eu

Το Συντονιστικό… χρωματιστά τρακτέρ δεν θα βγάλει στον δρόμο!

Ο Φάνης Τραγάκης νέος αγρότης από την Λάρισα και μέλος του συντονιστικού που δημιούργησαν οι συνεταιρισμοί της Λάρισας, μιλάει στο Agrotes.eu σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης για τα προβλήματα του κλάδου, τις προτάσεις του συντονιστικού για τις μορφές αγώνα.

Δεν διστάζει να τα βάλει με όλους και ιδίως αυτούς που τους κατηγορούν για πολιτικές σκοπιμότητες.

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά για τον κύριο Μπούτα ο οποίος μάλλον βλέπει να χάνει τους… υπηκόους του και δεν διστάζει να τον χαρακτηρίσει «καμικάζι» ο οποίος είναι έτοιμος να θυσιαστεί για το κόμμα του ενώ αυτός και τα μέλη του Συντονιστικού είναι έτοιμοι να θυσιαστούν μόνο για την οικογένεια τους και για κανένα κόμμα.

 

Ποιος είναι Φάνης Τραγάκης και με τι ασχολείται;

Κατάγομαι από τη Γιάννουλη Λάρισας είμαι αγρότης και ασχολούμαι με τις δεντροκαλλιέργειες αλλά και με την καλλιέργεια του βαμβακιού.

 

Πως προέκυψε το Συντονιστικό;

Το συντονιστικό δημιουργήθηκε με βάση τους συνεταιρισμούς. Οι πρόεδροι των 33 συνεταιρισμών από όλη την Λάρισα καθώς και ομοσπονδίες κτηνοτρόφων, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ του Νομού Λάρισας, και ο πρόεδρος του Γεωπονικού συλλόγου Λάρισας εξέλεξαν από κοινού μια επιτροπή η οποία  θα συνεχίσει τν αγώνα σε μια πιο οργανωμένη βάση.

 

Πως βλέπεις τα πράγματα αν περάσει το νομοσχέδιο για την φορολογία και το ασφαλιστικό των αγροτών;

Εάν περάσει οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό και εγώ θα σας μιλήσω ειδικά για τους νέους αγρότες. Ακόμη και αυτοί που είχαν κάποια βάση δηλαδή βρήκαν από τους πατεράδες τους χωράφια ή μηχανήματα, ακόμη και αυτοί δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική παραγωγή με τα σκληρά μέτρα που έρχονται γιατί ιδίως το φορολογικό είναι κάτι το δυσβάστακτο επειδή αυτά που μας ζητάν δεν μπορεί κανένας αγρότης να τα πληρώσει.

Το ασφαλιστικό δε είναι ακόμη πιο χειρότερο ας πούμε για παράδειγμα τους νεοεισερχόμενους αγρότες οι οποίοι τους ζητούν να πληρώσουν αναδρομικά τα ποσά για τις ασφαλιστικές εισφορές ενώ μέχρι τότε δεν ήταν καν ασφαλισμένοι. Εμείς κάναμε μια κίνηση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ αλλά δεν εισακουστήκαμε.

Για τους νεοεισερχόμενους πρέπει οποιαδήποτε να βρεθεί κάποια λύση. Όσον αφορά το φορολογικό τα μέτρα αυτά είναι απαράδεκτα και θα τα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο.

Στην περιοχή μας υπάρχει τεράστιος αναβρασμός και όσο πλησιάζουν οι μέρες στην ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου ο κόσμος εξαγριώνεται ακόμη περισσότερο γιατί πλέον δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε καν την οικογένεια του.

 

Ποιο είναι το όπλο σας για να αποφευχθεί η ψήφιση του;

Το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε και πολλοί γι’ αυτό θα μας πουν παλαιομοδήτες είναι τα τρακτέρ μας και ο αποκλεισμός των δρόμων. Διαρκώς επισκεπτόμαστε χωριά του νομού μας για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας. Εμείς δεν θέλουμε να τους εξαγριώσουμε αλλά να τους ξυπνήσουμε και ο καθένας αποφασίζει αν πρέπει να προσχωρήσει σε δυναμικές λύσεις.

Πάντως αυτό που παίρνουμε από τον κόσμο που επισκεπτόμαστε είναι η αγανάκτηση και η πεποίθηση που έχει ότι κάποιος μπαίνει στο σπίτι του για να τον ληστέψει και εμείς τον κοιτάμε απλώς. Γι αυτό και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε με το μόνο όπλο που διαθέτουμε.

O Μπούτας είναι καμικάζι!

Πρέπει οι αγρότες να αφήσουν όλα όσα τους χωρίζουν και να ενωθούν ενάντια στον κοινό σκοπό;

Πρέπει οπωσδήποτε σε αυτό τον αγώνα να είμαστε μαζί και να αφήσουμε τις γκρίνιες και τις κομματικές γραμμές γιατί δυστυχώς εν έτη 2016 υπάρχουν ακόμη αγρότες που υπακούν σε κομματικές γραμμές. Κι αυτό το πράγμα το συντονιστικό της Λάρισας το έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα κι ας μας κατηγορεί ο Μπούτας ότι στο συντονιστικό υπάρχουν Χρυσαυγήτες. Εμείς στο συντονιστικό ορκιστήκαμε όλοι ότι χρωματιστά τρακτέρ δεν θα βγουν στο δρόμο. Μας κατηγόρησε επίσης ότι είμαστε μεγαλο-αγρότες και κοιτάμε να φάμε τα χωράφια από τους συναδέλφους μας. Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε όλοι μικρομεσαίοι νέοι αγρότες που κοιτάμε μόνο την δουλεία μας και δεν έχουμε βλέψεις για κανενός συναδέλφου περιουσία.  Μπορεί ο καθένας να πιστεύει σε όποιο κόμμα θέλει αλλά μέσα στο συντονιστικό όλοι πιστεύουμε ένα πράγμα. Να παλέψουμε για να μην περάσουν τα δυσβάστακτα αυτά μέτρα.

 

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι τελευταίο;

Ένα πράγμα θα ήθελα να προσθέσω το οποίο το ανέφερα και πιο πάνω ότι ο εχθρός μας είναι ένας, είναι μπροστά μας και πρέπει όλοι ενωμένοι να προσπαθήσουμε να μην περάσει τίποτε απ’ όλα αυτά που μας ετοιμάζουν. Τα αιτήματα είναι κοινά και καμία περιοχή της Ελλάδας δεν έχει λιγότερα προβλήματα.

Και κάτι τελευταίο, η περιοχή μας πέρυσι αλλά και φέτος έχει πληγεί από το Ρωσικό εμπάργκο για τα προϊόντα κυρίως των δεντροκαλλιεργειών. Πέρυσι είχαν δοθεί κάποια χρήματα για στήριξη, φέτος όμως ο υπουργός το ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ. Και το πιο ωραίο ήταν ότι άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επιστέψουμε και τα χρήματα που πήραμε την περσινή χρονιά όπως το πακέτο Χατζηγάκη. Να ένας λόγος ακόμη για σκληρό αγώνα.

Πιστεύω πως η Ε.Ε. είναι υποχρεωμένη να προστατέψει όλους εμάς που είμαστε εξαρτημένοι από τις εξαγωγές στην Ρωσία γιατί είναι αυτοί τις επέβαλαν τις κυρώσεις. Δεν μπορείς να επιβάλεις κυρώσεις χωρίς να εξασφαλίζεις που θα διατεθούν τα προϊόντα σου. AG

You may be interested

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα 1.000 € σε τρίτεκνες & πολύτεκνες μητέρες – Πότε θα το λάβουν
News
107 views
News
107 views

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα 1.000 € σε τρίτεκνες & πολύτεκνες μητέρες – Πότε θα το λάβουν

agrotesadmin - 16 Σεπτεμβρίου 2019

Το επίδομα των 1.000 ευρώ, όπως όλα δείχνουν, θα καταβληθεί μέσα στο Σεπτέμβριο σε πολύτεκνες και τρίτεκνες ασφαλισμένες μητέρες του ΟΓΑ, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για το…

Πάτησαν σταφύλια… όπως οι Μινωίτες, υπό τους ήχους της κρητικής λύρας
Αγροτικά Νέα
22 views
Αγροτικά Νέα
22 views

Πάτησαν σταφύλια… όπως οι Μινωίτες, υπό τους ήχους της κρητικής λύρας

agrotesadmin - 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αναβίωσαν το πάτημα σταφυλιών στο Ρέθυμνο, όπως οι Μινωίτες Αναβίωσαν το πάτημα των σταφυλιών όπως το έπρατταν οι Μινωίτες και μάλιστα σε λαξευτό πέτρινο πατητήρι, μια ανάσα…

Επίδομα θέρμανσης: αύξηση ποσών – Tι εξετάζει η κυβέρνηση για το αγροτικό πετρέλαιο
Αγροτικά Νέα
177 views
Αγροτικά Νέα
177 views

Επίδομα θέρμανσης: αύξηση ποσών – Tι εξετάζει η κυβέρνηση για το αγροτικό πετρέλαιο

agrotesadmin - 14 Σεπτεμβρίου 2019

Αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης για το επίδομα θέρμανσης αναφορικά με τη νέα χειμερινή περίοδο και επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο εξετάζει η…

3 Comments

 1. Και ξαφνικά όλοι έγιναν <> !!!!!!!!!!!!Λες και οι πολιτικές δεν παράγουν αντικροτικές πολιτικές .

  Reply
 2. Και ξαφνικά όλοι έγιναν …….απολιτικοι……… !!!!!!!!!!!!
  Λες και οι πολιτικές δεν παράγουν αντικροτικές πολιτικές .

  Reply
  • Και ξαφνικά όλοι έγιναν …….απολιτικοι……… !!!!!!!!!!!!
   Λες και οι πολιτικές δεν παράγουν αντιαγροτικές πολιτικές .

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category