0 Shares 531 Views
00:00:00
15 Sep

Η σκληρή απάντηση της ΠΕΚ σε Πεβερέτο και ΣΕΚ. “Θα μας βρει απέναντι του!”

29 Απριλίου 2017
531 Views

Πόλεμος στις τάξεις των κτηνοτρόφων μετά την απάντηση της ΠΕΚ στην επιστολή καταγγελίας ΣΕΚ και Πεβερέτου.

Ύστερα από την επιστολή του κ. Πεβερέτου, προέδρου του ΣΕΚ που κατηγορεί την Πανελλήνια Ένωση Αγροτών (ΠΕΚ) ότι στέλνει επιστολές σε κτηνοτρόφους και ζητάει εξουσιοδότηση, ανεξάρτητα αν είναι μέλη της ή όχι, να προχωρήσουν στην ίδρυση Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας λάβαμε την απάντηση από την ΠΕΚ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΕΚ για το θέμα:

 

Από τον Νοέμβριο του 2016 η Π.Ε.Κ.(Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία κτηνοτρόφων & κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον ΣΕΒΓΑΠ, με πλήρη αίσθηση ευθύνης ανέλαβαν την πρωτοβουλία και ξεκίνησαν από κοινού την προσπάθεια σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την ΦΕΤΑ ΠΟΠ.

Πέντε μήνες αργότερα κι ενώ οι διαδικασίες σύστασης αυτής της οργάνωσης βρίσκονται στο τελικό στάδιο και με την εκπροσώπηση των εμπλεκόμενων φορέων να βρίσκεται στο επίπεδο άνω του 70% , προς μεγάλη μας έκπληξη σήμερα ,είδαμε να κυκλοφορεί στον τύπο ανακοίνωση-καταγγελία του προέδρου του δ.σ. του ΣΕΚ, κυρίου Παναγιώτη Πεβερέτου προς την ΠΕΚ και να καταγγέλει το έντυπο που έχει σταλεί στους κτηνοτρόφους(αιγοπροβατοτρόφους)Πανελλαδικά.

Προς ενημέρωση λοιπόν του κοινού, το δ.σ. της ΠΕΚ και ο πρόεδρος του Κύρτσιος Στέργιος τόνιζει τα εξής ακόλουθα:

1)το έντυπο το οποίο έχει αποστάλει προς τους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους) αφορά στοιχεία τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την σύσταση της διεπαγγελματικής οργάνωσης.Ο τρόπος που επιλέξαμε για την αποστολή αυτών των εντύπων είναι μέσω των τυροκόμων και γαλακτοβιομηχάνων για ευνόητους λόγους.

2)Η ΠΕΚ δεν αναγκάζει κανέναν κτηνοτρόφο αν δεν το επιθυμεί ο ίδιος να υπογράψει και να δώσει τα στοιχεία που απαιτούνται.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η ΠΕΚ δεν προσπαθεί να αποσπάσει τίποτα και από κανέναν.Το αντίθετο μάλιστα με νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες(συμμετέχει όποιος το επιθυμεί) προσπαθεί να κάνει την δουλειά για την οποία προορίζεται,να προασπίζει τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων.

Προσπαθεί σε συνεργασία με τον ΣΕΒΓΑΠ να δημιουργήσει μια διεπαγγελματική οργάνωση για την ΦΕΤΑ ΠΟΠ στα πρότυπα των μεγάλων διεπαγγελματικών οργανώσεων του εξωτερικού και να διαφυλάξει και προωθήσει τον ΛΕΥΚΟ ΧΡΥΣΟ για την ΕΛΛΑΔΑ που ονομάζεται ΦΕΤΑ.

Οραματιζόμαστε μια διεπαγγελματική οργάνωση για την ΦΕΤΑ με λόγο, έργο και έλεγχο και όχι μια διεπαγγελματική σαν αυτή του κρέατος που σκάρωσαν ο κύριος Πεβερέτος και η παρέα του και σε 3 χρόνια ζωής το μονό που έχει να επιδείξει είναι φιέστες,εισφορές από τους κτηνοτρόφους και να φτάσει την τιμή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ αρνιού και κατσικιού φέτος το Πάσχα σε εξευτελιστικές τιμες!!!Όμως δεν τα κατάφερε ούτε και στο μοσχαρίσιο κρέας!!!

Αυτός ο κύριος λοιπόν έχει το θράσσος να κατάγγελει μια ΕΝΤΙΜΗ προσπάθεια για την διαφύλαξη της ΦΕΤΑΣ από την μοναδική οργάνωση που μπορεί και θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα του Ελλήνα κτηνοτρόφου, την ΠΕΚ.

Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή του κυρίου Πεβερέτου εμπεριέχει δόλο και σκοπό έχει να προκαλέσει σύγχυση ανάμεσα στους κτηνοτρόφους, καθώς και να διασπάσει και να υπονομεύσει την σύσταση της διεπαγγελματικής οργάνωσης.

Δηλώνουμε πως θα μας βρει απέναντι του σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει για την υπονόμευση του εγχειρήματος μας και σπίλωσης του και της ΠΕΚ και είμαστε διατεθειμένοι να το διαφυλάξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο γι αυτό κι επιφυλασσόμαστε για περεταίρω ενέργειες .

Η ΠΕΚ εκπροσωπεί ένα ποσοστό άνω του 80% των Ελλήνων αιγοπροβατοτρόφων και δεν σκοπεύει να το προδώσει.

Ας μας πει ο κύριος Πεβερέτος τι ποσοστό αιγοπροβατοτρόφων αντιπροσωπεύει.

 

                                       Για το δ.σ. της ΠΕΚ ο πρόεδρος

                                                Κύρτσιος Στέργιος

You may be interested

Επίδομα θέρμανσης: αύξηση ποσών – Tι εξετάζει η κυβέρνηση για το αγροτικό πετρέλαιο
Αγροτικά Νέα
117 views
Αγροτικά Νέα
117 views

Επίδομα θέρμανσης: αύξηση ποσών – Tι εξετάζει η κυβέρνηση για το αγροτικό πετρέλαιο

agrotesadmin - 14 Σεπτεμβρίου 2019

Αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης για το επίδομα θέρμανσης αναφορικά με τη νέα χειμερινή περίοδο και επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο εξετάζει η…

Χρηματοδότηση για τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας γαλακτοκομικών προϊόντων
Αγροτικά Νέα
47 views
Αγροτικά Νέα
47 views

Χρηματοδότηση για τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας γαλακτοκομικών προϊόντων

agrotesadmin - 13 Σεπτεμβρίου 2019

Tη δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας για γαλακτοκομικά προϊόντα ανακοίνωσε η σύμπραξη Borderlands, που αποτελεί συνεργασία της Νότιας Σκωτίας και της Βόρειας Αγγλίας για την οικονομική ανάπτυξη της…

Αλλαγές στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος. Κατά πόσο θα είναι φέτος υψηλότερες οι τιμες!
Αγροτικά Νέα
278 views
Αγροτικά Νέα
278 views

Αλλαγές στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος. Κατά πόσο θα είναι φέτος υψηλότερες οι τιμες!

agrotesadmin - 12 Σεπτεμβρίου 2019

Μέρα με τη μέρα αναπτύσσεται μια δυναμική ανόδου στις τιμές του αιγοπρόβειου, που φαίνεται να βάζει φρένο στην κατρακύλα των τελευταίων ετών, η οποία οδήγησε ορισμένες εκμεταλλεύσεις…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category