0 Shares 367 Views
00:00:00
18 Oct

Τα προβλήματα οδηγούν τους αγρότες και πάλι στα μπλόκα

7 Νοεμβρίου 2016
367 Views

Και πάλι στα μπλόκα: Τα προβλήματα ενώνουν τον αγροτικό κόσμο

Και πάλι στα μπλόκα: Τα προβλήματα ενώνουν τον αγροτικό κόσμο

Με οδηγό τα κοινά προβλήματα φαίνεται ότι στον αγροτικό κόσμο γίνονται για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, προσπάθειες να βρεθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών όλων των τάσεων και χρωμάτων, προκειμένου από κοινού και ενιαία και σε πανελλαδικό επίπεδο να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν.

Αυτό άλλωστε έδειξε και η παρουσία και συμμετοχή όλων, στην πρώτη για φέτος πανελλαδική σύσκεψη, που κάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας, στις 30 Οκτώβρη. Σε αυτή συμμετείχαν 11 Ομοσπονδίες, πάνω από 100 Αγροτικοί Σύλλογοι και δεκάδες Επιτροπές Μπλόκων και Επιτροπές Αγώνων από 41 νομούς της Ελλάδας, παίρνοντας αποφάσεις για συντονισμένες δράσεις το επόμενο διάστημα, με κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο και με προοπτική κλιμάκωσης αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, με την κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους.

Μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη, στόχος είναι να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε πόλη και χωριό ανά την χώρα, να γίνει μια σφυγμομέτρηση των τάσεων και αντιδράσεων, αλλά και να διαμορφωθεί ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα ικανοποιεί στον έναν ή τον άλλο βαθμό τους περισσότερους. Τα αποτελέσματα όλων αυτών των κινήσεων θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου εκ νέου στη δεύτερη πανελλαδική σύσκεψη, που έχει οριστεί για τις 18 Δεκέμβρη, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Τα αιτήματα των περσινών κινητοποιήσεων θα επικαιροποιηθούν με την συμπλήρωση νέων, που αφορούν προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ. Ως νέα αιτήματα καταγράφονται ο καθορισμός ακατάσχετου ποσού στην τράπεζα για τους αγρότες στο ύψος των 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε παιδί, να μην μπει πρόσθετο περιβαλλοντικό τέλος στο νερό ύδρευσης και άρδευσης, να μην ισχύσει η περικοπή της σύνταξης του ΟΓΑ κατά 60% στους συνταξιούχους αγρότες που συνεχίζουν να καλλιεργούν και να εισπράττουν τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις κ.ά.

Την ίδια στιγμή ανά την Ελλάδα, αγροτικοί σύλλογοι, που δεν… ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Λάρισα, δηλώνουν ότι μέσα στο Νοέμβρη θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους.

ypaithros.gr

You may be interested

Φθηνό ρεύμα στους αγρότες από τα ΕΛΤΑ και τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ
Χωρίς κατηγορία
21 views
Χωρίς κατηγορία
21 views

Φθηνό ρεύμα στους αγρότες από τα ΕΛΤΑ και τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

agrotesadmin - 18 Οκτωβρίου 2018

Συνεργασία με τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα οποία προσφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα με έκπτωση 20% και χωρίς ποινή διακοπής συμβολαίου…

Η χρήση των drones στη σύγχρονη γεωργία
Άρθρα / Απόψεις
25 views
Άρθρα / Απόψεις
25 views

Η χρήση των drones στη σύγχρονη γεωργία

agrotesadmin - 17 Οκτωβρίου 2018

Σίμος Κόκκινος CEO INA AE  & Βασίλης Πολύχρονος, CTO GEOSENSE Τα τελευταία χρόνια, η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροχημάτων, γνωστά ως drones, βελτίωσε δραματικά διαδικασίες και κόστη σε τομείς όπως οι τοπογραφικές…

ΑΑΔΕ: Δεύτερη ευκαιρία για ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο
Αγροτικά Νέα
298 views
Αγροτικά Νέα
298 views

ΑΑΔΕ: Δεύτερη ευκαιρία για ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο

agrotesadmin - 16 Οκτωβρίου 2018

Οι φορολογούμενοι αγρότες, οι οποίοι έχασαν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο (κυρίως επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τουλάχιστον δύο μηνιαίες δόσεις…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category

X