0 Shares 2342 Views
00:00:00
23 Feb

Krone BIG X1180. Tο δυνατότερο ενσιρωτικό του κόσμου

27 Σεπτεμβρίου 2018
2342 Views

BIG… με τα όλα του!

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ναυαρχίδας στα ενσιρωτικά της Krone έγινε σε ένα αγρόκτημα της πόλης Spelleστη Γερμανία κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο δεν είναι απλά μία αναβάθμιση του Big X1100 αλλά για ένα εντελώς νέο, το οποίο περιέχει βέβαια δοκιμασμένα και φυσικά επιτυχημένα στοιχεία των προηγούμενων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας.

Η βασικότερη αλλαγή είναι φυσικά στον κινητήρα. Η Krone απαρνήθηκε τον 24λιτρο κινητήρα της MAN και στην θέση του τοποθέτησε τον V12 της Liebherr ο οποίος είναι η πιο οικονομικός πιο αποδοτικός, μικρότερος σε χωρητηκότητα (22,4l), και πιο δυνατός -1154 ίπποι- και φυσικά υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές καυσαερίων Tier4f. Όσον αφορά το κόστος συντήρησης αυτό είναι σαφώς μικρότερο γιατί τα σερβίς γίνονται πλέον κάθε 1000 ώρες (φίλτρα, βαλβίδες κλπ). Το νέο BIG X είναι πραγματικά μεγάλο σε όλα του, μόνο και μόνο το ρεζερβουάρ καυσίμου μαζί με το βοηθητικό (extra) έχει χωρητηκότητα 1270 l πετρέλαιο, αυτό του Adblue χωράει 274 l και η δεξαμενή τπυ εμβολιαστή ενσιρώματος 250 l. Το μηχάνημα κυριολεκτικά “βρίθει καινοτομιών”.
Έτσι έχουμε την υπερσύγχρονη καμπίνα η οποία ανυψώνεται για μέγιστη ορατότητα αλλά και το σύστημα κοπής optimax με κεκλιμένα δόντια για καλύτερο κόψιμο της σοδειάς. Επίσης τους νέους κυλίνδρους τεμαχισμού με 105 – 123 ή 123 – 144 δόντια για διάφορα μήκη τεμαχισμού. Η έξτρα ισχύς επιτρέπει και τη χρήση του συστήματος κοπής optimax 305 με διάμετρο κυλίνδρων 305 χιλιοστά και 150 ή 175 δόντια κοπής. Παρέχεται επίσης εύκολο άνοιγμα του καλύμματος του κυλίνδρου για εύκολο καθάρισμα αλλά και αισθητήρας μέτρησης της θερμοκρασίας των ρουλεμάν και των τροχαλιών για αποφυγή πρόωρων φθορών!


Η θερμοκρασία απεικονίζεται στην οθόνη του μηχανήματος.
Σύστημα φορτώματος Easy load για αυτόματο δηλαδή φόρτωμα του προϊόντος, η άκρη του σωλήνα διαθέτει κάμερα 3D και ο χειριστής μπορεί να διαλέξει μεταξύ διαφορετικών θέσεων φόρτωσης, από το πλάι, από πίσω κλπ, ρυθμίζοντας ακόμη και το επίπεδο πού θα σταματήσει το φόρτωμα στην καρότσα αυτόματα.


Τέλος υπάρχει αισθητήρας μέτησης υγρασίας αλλά και θρεπτικών στοιχείων του προϊόντος κατά τον τεμαχισμό, το σύστημα είναι της εταιρίας AgriNIR που έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο αυτό, παρέχει είτε στην οθόνη του μηχανήματος είτε σε απομακρυσμένο υπολογιστή τα ακόλουθα δεδομένα: ξηρά ουσία, άμυλο, ακατέργαστη πρωτεΐνη, ακατέργαστο λίπος, ακατέργστη τέφρα.

Καταγράφει επίσης και την θέση του χωραφιού για στατιστικούς λόγους. Οι παραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει για το νέο BIG X με τιμές που αρχίζουν από 544.000 ευρώ.

Τα άλογα κοστίζουν!

Θαυμάστε το νέο θηρίο της στο βίντεο που ακολουθεί:

You may be interested

Διαχειριστικά σχέδια βόσκησης ζητά το υπουργείο από τις Περιφέρειες
Αγροτικά Νέα
36 views
Αγροτικά Νέα
36 views

Διαχειριστικά σχέδια βόσκησης ζητά το υπουργείο από τις Περιφέρειες

agrotesadmin - 21 Φεβρουαρίου 2020

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης επανεκκινεί τη διαδικασία για τη σύσταση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης (Δ.Σ.Β.). Αναλυτικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα…

Συνδεδεμένη ενίσχυση 59 εκατ. ευρώ σε 7 προϊόντα
Αγροτικά Νέα
159 views
Αγροτικά Νέα
159 views

Συνδεδεμένη ενίσχυση 59 εκατ. ευρώ σε 7 προϊόντα

agrotesadmin - 14 Φεβρουαρίου 2020

Τουλάχιστον 59 εκατομμύρια ευρώ εγκρίθηκαν σε συνδεδεμένη ενίσχυση για 7 προϊόντα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη. Ειδικότερα, ο υπουργός στο πλαίσιο της…

Συγκροτήθηκε επιτελική ομάδα κατάρτισης στρατηγικού σχεδίου για την νέα ΚΑΠ
Αγροτικά Νέα
87 views
Αγροτικά Νέα
87 views

Συγκροτήθηκε επιτελική ομάδα κατάρτισης στρατηγικού σχεδίου για την νέα ΚΑΠ

agrotesadmin - 13 Φεβρουαρίου 2020

Συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Επιτελική Ομάδα Εργασίας για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027, στην οποία τοποθετείται…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category