0 Shares 1193 Views
00:00:00
22 Sep

Massey ferguson 3700 αναλυτική παρουσίαση

3 Νοεμβρίου 2018
1193 Views

Η σειρά MF 3700 διατίθεται σε αποκλειστικές εκδόσεις που έρχονται να καλύψουν εξειδικευμένες επαγγελματικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων το μοντέλο Wide Fruit με φαρδύτερο σασί και αυξημένη σταθερότητα για χρήση σε επικλινείς αμπελώνες και ορεινή κτηνοτροφία/γεωγία.

Συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, η MF 3700 διαθέτει εκτεταμένες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, θέτοντας νέα στάνταρντ στην κατηγορία των εξειδικευμένων τρακτέρ.

Επαγγελματίες των οποίων οι καλλιέργεις βρίσκονται σε δυσπρόσιτα εδάφη επωφελούνται από τις βελτιωμένες εκδόσεις οι οποίες παραμετροποιούνται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους”, σύμφωνα με τον Campbell Scott, Διευθυντή Marketing Services της MF για Ευρώπη και Μέση Ανατολή. “Επιπλέον, επωφελούνται από την ευρύτατη τεχνογνωσία των Μηχανικών μας που εργάστηκαν αφοσιωμένα στον σχεδιασμό και στην παραγωγή της νέας σειράς”.

H Σειρά MF 3700 εφοδιάζεται με ισχυρούς τετρα-κύλινδρους, κινητήρες νέας γενιάς 3Β, αυξημένη υδραυλική ροή καθώς και με το προαιρετικό, πλήρως ενσωματωμένο ανυψωτικό εργοστασιακής τοποθέτησης σε συνδυασμό με δυναμολήπτη (PTO) και πλαίσιο φόρτωσης ώστε να διευρυνθεί το πεδίο χρήσεως.

MF3700_MG_9517_141560 (Medium)

Το χαμηλό λειτουργικό κόστος υποστηρίζεται από κινητήρες χαμηλής κατανάλωσης, μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των σέρβις κάθε 600 ώρες, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και βελτιωμένη πρόσβαση για ανεφοδιασμό.

Ακόμα και στις πολυάσχολες καλλιεργητικές περιόδους, η άνεση του οδηγού βελτιώνεται με την ήσυχη και ευρύχωρη καμπίνα, τα εύχρηστα χειριστήρια, τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες και την εύκολη πρόσβαση.

Επίσης, η ορατότητα διευκολύνεται από το περιορισμένο ύψος κινητήρα, δεδομένου ότι το σύστημα ελέγχου καυσαρίων βρίσκεται πλέον πλευρικά τοποθετημένο.

Η αξιοπιστίας της μάρκας καθώς κι η δοκιμασμένη τεχνολογία είναι δύο ακόμα σημεία που εξασφαλίζουν σοβαρό πλεονέκτημα στους χρήστες. Τέλος, η σειρά προσδιορίζεται από την εικόνα της οικογένειας Massey Ferguson με το κύρος που προσθέτει η υπογραφή ‘MF’ στις καλύπτρες των MF 3700.

Η νέα σειρά MF 3700 συμπεριλαμβάνει πέντε κατηγορίες:

V = Vineyard – για χρήση σε παραδοσιακούς, στενούς αμπελώνες, με μέγιστη ταχύτητα κίνησης 40 km/h

S = Special – για πιο ανοιχτούς αμπελώνες με ελαφρά πλατύτερο σασί και πιο ευρύχωρη καμπίνα για τον χειριστή

F = Fruit – για χρήση σε εκτεταμένους αμπελώνες και οπωρώνες, ένα ενισχυμένο τρακτέρ με πλατύτερο άξονα εμπρός και ακόμα πιο ευρύχωρη καμπίνα

G = Ground Effect – (χαμηλού ύψους) προς χρήση κάτω από δέντρα, θερμοκήπια και επίπεδες αμπελοκαλλιέργιες, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει ακόμα πιο πλατύ εμπρόσθιο άξονα για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα

Brand New WF = Wide Fruit – πλατύτερο τρακτέρ για χρήση σε οπωρώνες, όπως επίσης και σε αλπικές φάρμες, επικλινείς αμπελώνες και στην κτηνοτροφία. Διακρίνεται για το χαμηλό κέντρο βάρους και την μεγαλύτερη σταθερότητα σε επικλινείς επιφάνειες εργασίες, ενώ έρχεται με πλατύτερο εμπρόσθιο και οπίσθιο άξονα καθώς και πλέον ευρύχωρη καμπίνα.

Κύρια χαρακτηριστικά

 • Νέας γενιάς, τετρακύλινδρος κινητήρας common railStage 3Β. Ισχυρός και χαμηλήςκατανάλωσης

 • Νέο μοντέλο Wide Fruit με πλατύτερο σασί για μεγαλύτερη ευστάθεια. Ιδανικό για επικλινείς αμπελώνες και κτηνοτροφικές φάρμες

 • Ισχυρότερη υδραυλική παροχή 120λίτρα/λεπτό για μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε λειτουργίες φόρτωσης, κοπής, κλαδέματος

 • Χαμηλό ύψος κινητήρα εξασφαλίζει καλύτερη ορατότητα για τον οδηγό λόγω παράπλευρης τοποθέτησης του καταλυτικού μετατροπέα

 • Νέο, εργοστασιακής τοποθέτησης, υποπλαίσιο φόρτωσης, εμπρόσθιος δυναμολήπτης και εμπρόσθιο ανυψωτικό

 • Νέος αισθητήρας τετρα-κίνησης προσφέρει αυτόματη σύμπλεξη/αποσύμπλεξη της μετάδοσης όταν το τιμόνι υπερβαίνει συγκεκριμένη γωνία στροφής

 • Νέα χειριστήρια στο λεβιέ ταχυτήτων και των χειριστηρίων μοχλού (joystick) – συμπλέκτης, μετάδοσης – διευκολύνουν την χρήση του τρακτέρ

 • Νέος διακόπτης εκκίνησης με ηλεκτροϋδραυλική επαγωγική βαλβίδα για ευκολία χρήσης

 • Βελτιωμένη πρόσβαση στο ρεζερβουάρ καυσίμου από το επάνω τμήμα του καπό

 • Διευρυμένα διαστήματα συντήρησης ανά 600 ώρες μειώνουν το κόστος συντήρησης και τους νεκρούς χρόνους

 • Νέος, μοντέρνος σχεδιασμός και νέο σχήμα καμπίνας βασισμένα στη σχεδιαστική εικόνα της MF

 • Ευρύχωρη καμπίνα με εύκολη πρόσβαση και νέος, μοντέρνος πίνακας οργάνων

 • Νέα φωτιστικά σώματα βελτιώνουν την απόδοση κατά τις βραδυνές ώρες λειτουργίας

Μοντέλο

Ιπποδύναμη

Ροπή Nm

MF 3707

75

320

MF 3708

85

370

MF 3709

95

395

MF 3710

105

405

Νέοι κινητήρες μεγαλύτερης ισχύος και απόδοσης

Η σειρά MF3700 διαθέτει τους τετρα-κύλινδρους κινητήρες αυξημένης ισχύος και ροπής, νέας γενιάς Stage 3B με ιπποδύναμη από 75 έως 105 Hp. Όλοι οι κινητήρες είναι Common Rail, ενώ έρχονται με δύο στροφομετρικές μνήμες που επιτρέπουν άμεση προεπιλογή της περιστροφής λειτουργίας και συνεπώς ευκολότερο χειρισμό.

Η ανασχεδιασμένη κατανομή των συστημάτων ισχύος, τοποθετεί το σύστημα ελέγχου καυσαερίων έξω από το καπό ώστε πλέον να βρίσκεται χαμηλότερα και να βελτιώνει την ορατότητα.

Με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 74 λίτρων και προαιρετική επιλογή επιπλέον 30 λίτρων, ελαχιστοποιούνται οι νεκροί χρόνοι, ενώ η πρόσβαση στο ρεζερβουάρ βρίσκεται στην κορυφή του καπό προκειμένου να επιταχύνεται και να διευκολύνεται ο ανεφοδιασμός όταν βρίσκονται τοποθετημένα εξαρτήματα συμπληρωματικών λειτουργιών.

Οι νέοι κινητήρες προσφέρουν μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των σέρβις ανά 600 ώρες, μειώνοντας δαπάνες και νεκρούς χρόνους.

Πακέτα εκδόσεων για όλες τις απαιτήσεις

Η σειρά MF 3700 διατίθεται με δύο εναλλακτικά πακέτα εξοπλισμού ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επαγγελματικής εφαρμογής.

Οι βασικές εκδόσεις, διαθέσιμες με καμπίνα και προστασία roll over, συμπεριλαμβάνουν μηχανική μετάδοση 24/24 και υδραυλικά παροχής 95 λίτρων/λεπτό με δύο μηχανικές βαλβίδες πίσω και επίσης μηχανικό οπίσθιο ανυψωτικό σύνδεσμο.

Είναι η πρώτη φορά σε σειρά της MF που οι επαγγελματίες μπορούν να απολαύσουν άνεση και επιδόσεις από την ανώτερη έκδοση Efficient, διαθέσιμη αποκλειστικά στα μοντέλα με καμπίνα.

Το ολοκληρωμένο πακέτο προσφέρει 24/12 μετάδοση Δυναμικού Αναστροφέα (Power Shuttle), υδραυλική παροχή ως 120 λίτρα/λεπτό με δύο ηλεκτρονικές βαλβίδες πίσω και ακόμα μία μεσαία παροχή 45 λίτρων/λεπτό πλέον του ηλεκτρονικού οπίσθιου ανυψωτικού συνδέσμου και του ηλεκτρονικού ισοσταθμιστή.

Τα μοντέλα της έκδοσης MF 3700 V (vineyard) αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ/ώρα, ιδιαίτερα αποδοτικό στις μετακινήσεις εκτός καλλιεργητικών εδαφών.

Προκειμένου η σειρά να ανταποκριθεί σε κάθε επαγγελματική ανάγκη ή συνθήκες, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσθέσουν συμπληρωματικές επαγωγικές βαλβίδες, εμπρόσθιους ανυψωτικούς συνδέσμους και δυναμολήπτες, σασί ‘loader ready’ και περισσότερες επιλογές μετάδοσης στο πακέτο Essential.

Δοκιμασμένα συστήματα μετάδοσης για εξειδικευμένη χρήση

Υπάρχουν επιλογές μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών μεταδόσεων ώστε να καλύπονται οι απαιτήσεις συγκεκριμένων καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εργασιών: μία με Μηχανική ρεβέρσα 12/12 και μέγιστη ταχύτητα 30 χλμ/ώρα, δεύτερη με Μηχανική ρεβέρσα 24/24 μέγιστης ταχύτητας 40 χλμ/ώρα και Μηχανικό Hi/Low, τρίτη με Μηχανική ρεβέρσα 24/24 και Δυναμικό Hi/Low μέγιστης ταχύτητας 40 χλμ/ώρα και τέταρτη με ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα και Δυναμικό Hi/Low μέγιστης ταχύτητας 40 χλμ/ώρα.

Πλέον, τα χειριστήρια μετάδοσης τοποθετούνται στο λεβιέ ταχυτήτων, επιτρέποντας στο χειριστή να επιλέξει νεκρά, εμπρόσθια/οπίσθια κίνηση και high/low από ένα μοχλό απλουστεύοντας τον έλεγχο και την ευκολία οδήγησης.

Η έκδοση με ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα 24/12 διαθέτει μπουτόν μετάδοσης τοποθετημένα στο μοχλό τύπου joystick όπου ομαδοποιούνται συμπλέκτης, μετάδοση και εκτελούνται όλες λειτουργίες από ένα μοναδικό χειριστήριο. Οι χρήστες μπορούν να συγκεντρώνονται στο δικό τους αντικείμενο εργασίας, ελέγχοντας κάθε λειτουργία κυριολεκτικά με το χέρι.

Ισχυρότερα υδραυλικά για απαιτητικές εφαρμογές

Συγκριτικά με τους προκατόχους της, η σειρά MF 3700 διαθέτει ισχυρότερα υδραυλικά προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις κατά τις συμπληρωματικές λειτουργίες φόρτωσης, κοπής, κλαδέματος. Επιπλέον, διαθέτει μία αποκλειστική βοηθητική αντλία.

Δίνεται, επίσης, η προαιρετική δυνατότητα επιλογής διπλής αντλίας παροχής 95 λίτρων/λεπτό στις 2300 στρ/λεπτό (65 λίτρα/λεπτό για τις βοηθητικές) ή στις 1800 στρ/λεπτό (51 λίτρα/λεπτό για τις βοηθητικές) ή τριπλής αντλίας παροχής 120 λίτρων/λεπτό στις 2300 στρ/λεπτό (95 λίτρα/λεπτό για τις βοηθητικές) ή 1800 στροφές/λεπτό (73 λίτρα/λεπτό για τις βοηθητικές) με την τρίτη αντλία αποκλειστικά για εργασίες οπίσθιας ανύψωσης κι ισοστάθμισης.

Οι ανυψωτικοί σύνδεσμοι πίσω έχουν ικανότητα 2,5 και 3 τόνων, ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούν να παραγγείλουν από δύο ως έξι πηνιο-βαλβίδες ανάλογα με τις απαιτήσεις τους. Η σειρά MF 3700 παρέχει επίσης αναμονή με υδραυλική γραμμή για το σύστημα φρένων στο ρυμουλκούμενο.

Εμπρόσθιοι σύνδεσμοι και πολυχρηστικότητα φορτωτή

Ο εμπρόσθιος σύνδεσμος είναι πλέον διαθέσιμος σε πρώτη εργοστασιακή τοποθέτηση. Συμπληρωματικά, συνδυάζεται με δυναμολήπτες (PTO) 540 ή 1000 ενώ είναι πλήρως συμβατός με επρόσθιο φορτωτή.

Ο σύνδεσμος Cat II ανυψώνει 1250 ή 1680 kg ανάλογα με την έκδοση.

Επίσης, τα μοντέλα MF 3700 WFMF 3700 F και MF 3700 S, διατίθενται με το νέο υποπλαίσιο φόρτωσης σε εργοστασιακή τοποθέτηση και μηχανικό ή ηλεκτρο-ϋδραυλικό χειριστικό μοχλό στις εκδόσεις Essential ή Efficient αντίστοιχα. Έτσι, οι επαγγελματίες μεγιστοποιούν την επένδυσή τους ενώ επιμηκύνουν την ωφέλιμη περίοδο χρήσης.

Περισσότερες επιλογές σε δυναμολήπτες (PTO)

Διατίθεται επίσης μία ευρεία σειρά από δυναμολήπτες όπου περιλαμβάνονται οι τύποι 540, 540ECO 1000 στρ/λεπτό σε συνδυασμό με πακέτα Ground Speed για διαφορετικές χρήσεις PTO

Ο νέος PTO 540/1000 στρ/λεπτό μπορεί, κατόπιν παραγγελίας, να λειτουργήσει σε συνδυασμό με το προαιρετικό εμπρόσθιο ανυψωτικό εξυπηρετώντας μια σειρά από συμπληρωματικά εξαρτήματα.

Η λειτουργία των PTO διευκολύνεται με Ηλεκτρο-Υδραυλικό Έλεγχο για ομαλή, και αποτελεσματική σύζευξη μεταξύ εμπορόσθιου και οπίσθιου δυναμολήπτη.

Τετρακίνηση υψηλών προδιαγραφών

Στην βασική του έκδοση, το σύστημα τετρα-κίνησης εξοπλίζεται με συμβατικό συμπλέκτη. Προαιρετικά, ωστόσο, μπορεί να αναβαθμιστεί σε υδραυλικό πακέτο για απαιτητικές συνθήκες, περιορισμό της ολίσθησης και ελαχιστοποίηση της φθοράς.

Ο νέος αισθητήρας τετρακίνησης προσφέρει αυτόματη σύμπλεξη/αποσύμπλεξη της μετάδοσης, όταν το τιμόνι υπερβαίνει συγκεκριμένη γωνία στροφής.

Από το 2018 συγκεκριμένα μοντέλα θα εξοπλίζονται με εμπρόσθια ανάρτηση, βελτιώνοντας την άνεση σε αγροτικά εδάφη.

Αναβαθμισμένο περιβάλλον χειριστή

Οι μεγάλες κι απαιτητικές περίοδοι συγκομιδής έχουν προτεραιότητα ως προς την εργονομία και το περιβάλλον εργασία του χειριστή, με αποτέλεσμα η σειρά MF3700 να προσφέρει πολυάριθμες βελτιώσεις. Το ποδωστήριο για το γκάζι είναι πλέον τοποθετημένο κατά μήκος του τούνελ μετάδοσης στο εσωτερικό της καμπίνας, ευπρόσιτο και αισθητά βελτιωμένο ως προς την χρήση του.

mf3710s_tractor_details_it_0917_8404_137449 (1) (Medium)

Παράλληλα, προστέθηκαν οι επιλογές σταθερής ή τηλεσκοπικής κολώνας τιμονιού καθώς και ρύθμισης στην κλίση της, επιτρέποντας ιδανική προσαρμογή θέσης και άνεση.

Η δεξιά κονσόλα δεξιά έχει αναβαθμιστεί και ανασχεδιαστεί για να φιλοξενεί τις στροφομετρικές μνήμες, τον διακόπτη της ηλεκτρο-ϋδραυλικής πηνιο-βαλβίδας με τον περιστροφικό διακόπτη Rockshift, καθώς και τους διακόπτες για τις πηνιο-βαλβίδες στην έκδοση Efficient.

Επίσης, η σειρά MF3700 εξοπλίζεται με καινούργιο ψηφιακό πίνακα οργάνων και διατίθεται με επιλογή μεταξύ αναλογικού ή ψηφιακού ραδιοφώνου.

Η καμπίνα Category 2 μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα κλιματισμού (A/C), εσωτερικό καθρέπτη και ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες καθώς κι επιλογή καθίσματος μεταξύ των οποίων η πολυτελής έκδοση Grammer Νέα φωτιστικά σώματα είναι επίσης προαιρετικά, εξασφαλίζοντας βελτιωμένες φωτιστικές συνθήκες κατά τις νυχτερινές εργασίες την εποχή της σοδιάς.

Πηγή: youtruck.gr

You may be interested

Εικόνες καταστροφής στο πέρασμα του «Ιανού» – Τα 9 μέτρα της κυβέρνησης – Ολική ζημιά στα βαμβάκια Φαρσάλων και Καρδίτσας
Αγροτικά Νέα
33 views
Αγροτικά Νέα
33 views

Εικόνες καταστροφής στο πέρασμα του «Ιανού» – Τα 9 μέτρα της κυβέρνησης – Ολική ζημιά στα βαμβάκια Φαρσάλων και Καρδίτσας

agrotesadmin - 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ολική καταστροφή υπέστησαν τα βαμβακοχώραφα της επαρχίας Φαρσάλων, σχεδόν του συνόλου του νομού Καρδίτσας και ένα μέρος του νομού Τρικάλων, μετά από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα…

Παραμένει το ενδεχόμενο επαναφοράς της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. στο αγροτικό πετρέλαιο
Αγροτικά Νέα
69 views
Αγροτικά Νέα
69 views

Παραμένει το ενδεχόμενο επαναφοράς της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. στο αγροτικό πετρέλαιο

agrotesadmin - 17 Σεπτεμβρίου 2020

«Ανεξάρτητα από τις ευνοϊκές διατάξεις που έχουν ήδη θεσπιστεί, το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί την αποτελεσματική εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής και ειδικότερα την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας στον…

Από 16 έως 23 Οκτωβρίου η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης
Αγροτικά Νέα
82 views
Αγροτικά Νέα
82 views

Από 16 έως 23 Οκτωβρίου η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης

agrotesadmin - 16 Σεπτεμβρίου 2020

Μεταξύ 16 και 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης, όπως προκύπτει μετά την υπογραφή της σύμβασης πρόσθετης πράξης χρηματοδότησης τήρησης και ταμειακής διαχείρισης του…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category