0 Shares 989 Views
00:00:00
27 Sep

Ο καινούριος βασιλιάς των χωραφιών γεννήθηκε: SAME AUDAX ST

10 Ιουλίου 2015
989 Views

Του Λουκά Γ. Σταύρου

Ένας γίγαντας έμπιστος και δυνατός.

Το όργωμα και η μεταφορά φορτίων είναι μερικές από τις πιο δύσκολες δουλειές που ένας αγρότης έχει να αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό η SAME σκέφτηκε και κατασκεύασε το νέο AUDAX ST. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας σειράς SAME υψηλής ισχύος είναι:

-Κινητήρας μέχρι 220 hp, μετάδοση Power Shift SMARTronic, μακρύ μεταξόνιο, μπροστινός άξονας με φρένα και μια καμπίνα με υψηλά επίπεδα εργονομίας και άνεσης.

Η σειρά AUDAXST αποτελείται από δυο μοντέλα 200 και 220 hp και παρουσιάζουν σημαντικές καινοτομίες σε σύγκριση με την σειρά IRON την οποία και αντικαθιστά. Η σειρά IRON ήταν γνωστή για την υψηλή δυνατότητα έλξης καθώς και για τα αξιόλογα επίπεδα άνεσης στο χωράφι και το δρόμο. Το επανασχεδιασμένο σύστημα μετάδοσης είναι το SDFSMARTronic με καινούριο σύστημα μπροστινού διαφορικού, με καλύτερη έλξη και καλύτερο φρενάρισμα γιατί διαθέτει δισκόφρενα μέσα σε λάδι. Το μακρύ μεταξόνιο βοηθάει στις βαριές δουλειές (όργωμα, τράβηγμα καρότσας κ.α.) και γενικώς σε extreme καταστάσεις (π.χ βαριά χωράφια). Το αποτέλεσμα είναι ένα τρακτέρ με υψηλές επιδόσεις. Το AUDAX ST αναγνωρίζεται από τον καινούριο σχεδιασμό του και την πολύ καλή εργονομία των χειριστηρίων της καμπίνας MAXI Vision σχεδιασμένη για να εξασφαλίσει μια ξεκούραστη και άνετη οδήγηση ακόμη και μετά από πολλές ώρες εργασίας.

Οι καινούργιοι, χαμηλού βάρους, κινητήρες DEUTZπροδιαγραφών Tier 4, εξακύλινδροι με τέσσερις βαλβίδες στον κύλινδρο αποδίδουν την ίδια ιπποδύναμη με τα προηγούμενα μοντέλα ήδη από τις 2000 στροφές, αυξημένη ροπή από λιγότερα κυβικά, προς όφελος της κατανάλωσης με μικρότερο κόστος χρήσης για τον αγρότη και φυσικά χαμηλότερο θόρυβο. Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα τροφοδοσίας CommonRail καθώς και καθαρισμό των καυσαερίων με σύστημα SCR, σε αντικατάσταση του κλασικού συστήματος της ανακύκλωσης των καυσαερίων επιτρέποντας στον κινητήρα να δουλεύει πιο
same2αποτελεσματικά και ξεκούραστα.

Η ποιότητα της μετάδοσης SMARTronic φαίνεται και στις 24 ταχύτητες που μπαίνουν και υπό φορτίο χωρίς τους ανατριχιαστικούς θορύβους και σκορτσαρίσματα που είχαν τα παλαιότερα συστήματα POWERSHIFT.

Η πρώτη περιοχή που αποτελείται από 12 ταχύτητες επιτρέπει να διαθέτει όλες τις ταχύτητες που χρειάζονται για τις εργασίες στο χωράφι μέχρι τα 19 km/hτο οποίο συμβαίνει όταν μπει η 12ατη ταχύτητα.

Η δεύτερη περιοχή ταχυτήτων είναι ιδανική για κίνηση στον δρόμο. Το τρακτέρ μπορεί να ταξιδεύει με 60 km/hμε μόνο 1750 σ.α.λ/λεπτό.

Με την προσθήκη (extra) της περιοχής 9 ακόμη πιο αργών ταχυτήτων, οι ταχύτητες του τρακτέρ αυξάνονται σε 33+33 επιτρέποντας έτσι στην σειρά AUDAXST να εκτελέσει εργασίες σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (creeper) που φτάνει τα 650m/h.

Όταν οι συνθήκες στο δρόμο ή στο χωράφι αλλάζουν, το σύστημα APS διαλέγει ηλεκτρονικά την ιδανική σχέση για κάθε αλλαγή φορτίου ή στροφών κινητήρα, για μια εμπειρία οδήγησης σίγουρη και άνετη. Το τρακτέρ διαθέτει ρεβέρσα με σύστημα Sense Clutch το οποίο ρυθμίζει την ευαισθησία των αλλαγών της ρεβέρσας. Τα φρένα είναι υδραυλικά με σερβομηχανισμό (PowerBrakes) ο οποίος πολλαπλασιάζει την δύναμη φρεναρίσματος ούτως ώστε να απαιτείτε ελάχιστη πίεση στο πεντάλ του φρένου. Διαθέτει επίσης ηλεκτρικό χειρόφρενο για ασφαλή στάθμευση ακόμα και σε μεγάλες κατηφόρες.same3

Το υδραυλικό σύστημα του τρακτέρ διαθέτει αντλία με σύστημα LoadSensing (Αισθητήρα Φορτίου) που είναι συνδεδεμένος με τον κινητήρα με παροχή 113 L/min και μια ανεξάρτητη αντλία για το τιμόνι.

Τα τρακτέρ AUDAXST διαθέτουν πλούσια επιλογή από υδραυλικές παροχές μέχρι και 7, όλες με ηλεκτρονικό έλεγχο.

Το πίσω υδραυλικό το οποίο είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο έχει την δυνατότητα ανύψωσης 10,000kg και το μπροστινό (extra) 4,655kg.

Η καμπίνα MAXIVision με αναρτήσεις αέρα αποτελεί το καινούριο σημείο αναφοράς ξεκινώντας από το επίπεδο ηχομόνωσης, την άνετη θέση οδήγησης, τα υλικά ποιότητας που είναι κατασκευασμένη, το κομψό τιμόνι SOFTGRIP καθώς επίσης και την μεγάλη οθόνη που είναι τοποθετημένη στην κολώνα της καμπίνας.

Όλα τα χειριστήρια είναι συγκεντρωμένα σε περιοχές χρήσης χωρισμένα κατά χρώμα ειδικότερα όμως τα χειριστήρια που ελέγχουν τον κινητήρα, το ΡΤΟ και τα υδραυλικά είναι συγκεντρωμένα στο μπράτσο του καθίσματος με ένα καινούριο εργονομικό joystick.
same4Σαν extra διατίθεται το MonitorTouchscreenμε οθόνη αφής 12,8″ (i-Monitor 2.0), το σύστημα πλοήγησης GPSAGROSKY και το σύστημα επαγγελματικής διαχείρισης COMFORTTIP.

Το SAME AUDAX ST είναι ο καινούριος σύντροφος στο χωράφι για όποιον ψάχνει στην SAME ένα τρακτέρ στο οποίο θα μπορεί να το υπολογίζει για τις πιο σκληρές και βαριές εργασίες. AG

You may be interested

Επαναλειτουργεί η ψηφιακή καταχώρηση εμβολιασμών για τον καταρροϊκό πυρετό του προβάτου
Αγροτικά Νέα
28 views
Αγροτικά Νέα
28 views

Επαναλειτουργεί η ψηφιακή καταχώρηση εμβολιασμών για τον καταρροϊκό πυρετό του προβάτου

agrotesadmin - 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 2135/254593/15.09.2020 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τέθηκε εκ νέου…

Εικόνες καταστροφής στο πέρασμα του «Ιανού» – Τα 9 μέτρα της κυβέρνησης – Ολική ζημιά στα βαμβάκια Φαρσάλων και Καρδίτσας
Αγροτικά Νέα
48 views
Αγροτικά Νέα
48 views

Εικόνες καταστροφής στο πέρασμα του «Ιανού» – Τα 9 μέτρα της κυβέρνησης – Ολική ζημιά στα βαμβάκια Φαρσάλων και Καρδίτσας

agrotesadmin - 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ολική καταστροφή υπέστησαν τα βαμβακοχώραφα της επαρχίας Φαρσάλων, σχεδόν του συνόλου του νομού Καρδίτσας και ένα μέρος του νομού Τρικάλων, μετά από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα…

Παραμένει το ενδεχόμενο επαναφοράς της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. στο αγροτικό πετρέλαιο
Αγροτικά Νέα
71 views
Αγροτικά Νέα
71 views

Παραμένει το ενδεχόμενο επαναφοράς της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. στο αγροτικό πετρέλαιο

agrotesadmin - 17 Σεπτεμβρίου 2020

«Ανεξάρτητα από τις ευνοϊκές διατάξεις που έχουν ήδη θεσπιστεί, το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί την αποτελεσματική εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής και ειδικότερα την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας στον…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category