0 Shares 595 Views
00:00:00
04 Apr

Όλες οι προκηρύξεις του ΠΑΑ που έρχονται το επόμενο διάστημα

29 Ιουλίου 2019
595 Views

Τις εκκρεμότητες των μέτρων του ΠΑΑ επιχειρεί να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα ο νέος γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας. Με βάση το ρεπορτάζ της «ΥΧ», σε αυτές εντάσσονται:

✱ Η αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος των Σχεδίων Βελτίωσης, ζήτημα που, με βάση το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «ΥΧ», παραμένει σε εκκρεμότητα για πολλές εβδομάδες, αφού η αξιολόγηση έχει σταματήσει, καθώς η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ είχε «βάλει στο συρτάρι» τη λίστα εύλογου κόστους για τις τιμές των γεωργικών ελκυστήρων. Η επίλυση αυτού του ζητήματος αφορά πολλές χιλιάδες αγροτών που αναμένουν τις αποφάσεις των αξιολογητών, έχοντας καταθέσει Σχέδια Βελτίωσης, αλλά και ευρύτερα τον κλάδο των εξοπλισμών. Δεν θεωρείται τυχαίο, άλλωστε, ότι ήδη άρχισαν να διαρρέονται διάφορα σενάρια για την τύχη της λίστας εύλογου κόστους που έχουν προετοιμάσει οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ.

✱ Η προκήρυξη των μέτρων του ΠΑΑ που έχουν απομείνει και δεν έχουν προκηρυχθεί έως σήμερα. Σε αυτά εντάσσονται: Το Μέτρο 2, που αφορά το Σύστημα Γεωργικών Συμβουλών, υπομέτρα που σχετίζονται με προληπτικές δράσεις για τη μείωση των συνεπειών φυσικών καταστροφών, το Μέτρο 8, που σχετίζεται με δράσεις για την ανάπτυξη δασικών περιοχών, καθώς και δράσεις του Μέτρου 1, που αφορούν την εκπαίδευση των νέων αγροτών, όπως αυτοί που εντάχθηκαν το 2017.

✱ Σχετικά με το Μέτρο 16, που αφορά τη συνεργασία αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς οι αιτήσεις είναι μοιρασμένες μεταξύ των περιφερειών και του ΥΠΑΑΤ.

Η εξασφάλιση χρηματοπιστωτικής ρευστότητας, εκτός των όσων προέρχονται από την ΚΑΠ, αποτελεί ένα ακόμη από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια την αγροτική ανάπτυξη. Προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί εκκρεμότητα η άμεση υπογραφή συμφωνίας του υπουργείου με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Να σημειωθεί ότι τα κείμενα της συμφωνίας βρίσκονται ήδη και εξετάζονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προετοιμασία των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, υπό την καθοδήγηση του νέου γ.γ. στα ζητήματα αναθεώρησης της ΚΑΠ. Πολλά από αυτά, όπως αναδεικνύεται και στο ρεπορτάζ της «ΥΧ» που ακολουθεί, παραμένουν ακόμη ανοιχτά. Με ένα από τα πιεστικότερα και πιο κομβικά εξ αυτών να αποτελεί αυτό της Εξωτερικής Σύγκλισης των άμεσων ενισχύσεων, ζήτημα που απέκτησε και πολύ μεγάλη προεκλογική δημοσιότητα.

Πηγή: Ypaithros.gr

You may be interested

Κομισιόν: Μεγαλύτερη προκαταβολή του τσεκ – Θα μπορεί να πληρωθεί από τα μέσα Οκτωβρίου
Αγροτικά Νέα
120 views
Αγροτικά Νέα
120 views

Κομισιόν: Μεγαλύτερη προκαταβολή του τσεκ – Θα μπορεί να πληρωθεί από τα μέσα Οκτωβρίου

agrotesadmin - 3 Απριλίου 2020

Από 50% στο 70% αύξησε τη δυνατότητα προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με χθεσινή ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι τα χρήματα θα μπορούν να…

Αντιδράσεις για το άνοιγμα του ΟΣΔΕ
News
285 views
News
285 views

Αντιδράσεις για το άνοιγμα του ΟΣΔΕ

NewsRoom - 1 Απριλίου 2020

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για άνοιγμα του ΟΣΔΕ εν όψη απαγόρευσης κυκλοφορίας. Πολλοί είναι εκείνοι που επικροτουν την κίνηση καθώς όπως λένε…

ΕΛΓΑ: Νέα πληρωμή σε 9.952 αγρότες
Αγροτικά Νέα
102 views
Αγροτικά Νέα
102 views

ΕΛΓΑ: Νέα πληρωμή σε 9.952 αγρότες

agrotesadmin - 1 Απριλίου 2020

Καταβάλλονται σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου, συνολικά 22 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 9.952 δικαιούχους, αγρότες, ασφαλισμένους του. Το ακριβές ποσό ανέρχεται σε 22.001.409 ευρώ και, όπως τόνισε…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category