0 Shares 608 Views
00:00:00
30 Mar

Συλλαλητήριο στη Zootechnia οργανώνει η Πανελλήνια Συντονιστική Αγροτών

27 Ιανουαρίου 2017
608 Views

Όχι σε κλείσιμο των δρόμων, ναι σε συλλαλητήριο!

Με ολίγον διαφορετικό όνομα και συρρικνωμένη δύναμη, σε σχέση με το 2016, οργανώνεται φέτος η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Τα βασικά μέλη της διοίκησης, Χρήστος Γκόντιας (Δράμα), Γιάννης Παναγής (Σέρρες) και Γιάννης Δημαλής (Πιερία) ενημερώνουν μέσω αναρτήσεων στο Facebook ότι δεν επιθυμούν να κλείσουν τις εθνικές οδικές αρτηρίες φέτος και αναζητούν άλλες μορφές αγώνα, όπως ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη φετινή Zootechnia, στις 2 Φεβρουαρίου, την ώρα που θα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης.

Πέρυσι, η αντίστοιχη διαμαρτυρία στα εγκαίνια της Agrotica είχε ξεκινήσει ειρηνικά, αλλά με την παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων κατέληξε σε σοβαρά επεισόδια μπροστά από τη νότια είσοδο της έκθεσης.

Το φετινό όνομα της συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κτηνοτρόφων Αλιέων Ανθοπαραγωγών και φαίνεται μέχρι στιγμής να διαχωρίζει τη θέση του από αυτή ο Κώστας Αλεξανδρής από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, που είχε πρωτοστατήσει στο περσινό μπλόκο στο Τελωνείο των Κήπων.

Τόσο ο «βραχίονας» της οργάνωσης στη Δράμα, που πέρυσι είχε κλείσει το Τελωνείο Εξοχής, όσο και ο σερραϊκός άξονας, που πέρυσι είχε κλείσει την Εγνατία Οδό στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου να μην προχωρήσουν φέτος σε μπλόκα.

Ο γραμματέας της οργάνωσης, Χρήστος Γκόντιας, είπε σε συνέντευξή του στον ALPHA NEWS 95,5 ότι στην σύσκεψη της Δράμας στην οποία συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Δράμα και την Καβάλα καθώς και από άλλες επαγγελματικές ομάδες της κοινωνίας, διαπιστώθηκε ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να αντιδράσει στις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν αλλά μέσα από κινητοποιήσεις που δεν θα φέρουν αντιμέτωπους τους αγρότες με την υπόλοιπη κοινωνία. Όχι δηλαδή με μπλόκα σε οδικούς κόμβους και κλείσιμο δρόμων.

Κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ένα πρώτο βήμα να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί  στις 2 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου θα χτυπά η «καρδιά» του κτηνοτροφικού  κλάδου στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia.

Μάλιστα ο κ. Γκόντιας ανέφερε πως στη συνάντηση της Τετάρτης διαπιστώθηκε πως αν και η φωτιά έχει πλέον φτάσει στα σπίτια όχι μόνο των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά όλων των Ελλήνων, δεν υπάρχει η σπίθα εκείνη που θα μπορέσει να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση.

Κάλεσε λοιπόν όλες τις κοινωνικές ομάδες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν λέγοντας πως στον αγώνα πρέπει να συμμετέχουν όλοι.

Αντίστοιχο ήταν το κλίμα που επικράτησε κατά την συγκέντρωση που συγκάλεσε στη Μαυροθάλασσα Σερρών ο Γιάννης Παναγής, ενώ ο Γιάννης Δημαλής σχολίασε στο Facebook:

«Άντε να κλείσουν οι δρόμοι να σακατέψουμε την οικονομία του διπλανού, να αφήσουμε χωρίς δουλειά τον γείτονα και μετά να φαγωθούμε μεταξύ μας. Όχι στο κλείσιμο των δρόμων, δεν μισούμε τους συμπολίτες μας.»

agro24.gr

You may be interested

Για ποιο λόγο«ξεπούλησαν» τα σκόρδα
Αγροτικά Νέα
8 views
Αγροτικά Νέα
8 views

Για ποιο λόγο«ξεπούλησαν» τα σκόρδα

agrotesadmin - 30 Μαρτίου 2020

Μπορεί η εξάπλωση που σημειώνει ο κορονοϊός να έχει σαν αποτέλεσμα να καταγράφουν ζημίες οι περισσότεροι παραγωγικοί κλάδοι, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα σκόρδα,…

Τι έντυπο μετακίνησης πρέπει να συμπληρώσουν αγρότες και μελισσοκόμοι για να μετακινηθούν
Χωρίς κατηγορία
202 views
Χωρίς κατηγορία
202 views

Τι έντυπο μετακίνησης πρέπει να συμπληρώσουν αγρότες και μελισσοκόμοι για να μετακινηθούν

agrotesadmin - 26 Μαρτίου 2020

Οι επαγγελματίες αγρότες θα πρέπει να συμπληρώνουν τα έντυπα όπως κάνουν όλοι οι ελεύθεροι αυτοαπασχολούμενοι της χώρας, προκειμένου να μπορούν να εκτελέσουν τις εργασίες τους στους εξωτερικούς…

ΕΛΓΑ: Δημοσιεύθηκαν οι δικαιούχοι της δράσης 5.1
Αγροτικά Νέα
110 views
Αγροτικά Νέα
110 views

ΕΛΓΑ: Δημοσιεύθηκαν οι δικαιούχοι της δράσης 5.1

agrotesadmin - 24 Μαρτίου 2020

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους αλλά και τους απορριπτόμενους της δράσης για «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (υπομέτρο 5.1) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category