0 Shares 614 Views
00:00:00
28 Jan

Η σκληρή απάντηση της ΠΕΚ σε Πεβερέτο και ΣΕΚ. “Θα μας βρει απέναντι του!”

29 Απριλίου 2017
614 Views

Πόλεμος στις τάξεις των κτηνοτρόφων μετά την απάντηση της ΠΕΚ στην επιστολή καταγγελίας ΣΕΚ και Πεβερέτου.

Ύστερα από την επιστολή του κ. Πεβερέτου, προέδρου του ΣΕΚ που κατηγορεί την Πανελλήνια Ένωση Αγροτών (ΠΕΚ) ότι στέλνει επιστολές σε κτηνοτρόφους και ζητάει εξουσιοδότηση, ανεξάρτητα αν είναι μέλη της ή όχι, να προχωρήσουν στην ίδρυση Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας λάβαμε την απάντηση από την ΠΕΚ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΕΚ για το θέμα:

 

Από τον Νοέμβριο του 2016 η Π.Ε.Κ.(Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία κτηνοτρόφων & κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον ΣΕΒΓΑΠ, με πλήρη αίσθηση ευθύνης ανέλαβαν την πρωτοβουλία και ξεκίνησαν από κοινού την προσπάθεια σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την ΦΕΤΑ ΠΟΠ.

Πέντε μήνες αργότερα κι ενώ οι διαδικασίες σύστασης αυτής της οργάνωσης βρίσκονται στο τελικό στάδιο και με την εκπροσώπηση των εμπλεκόμενων φορέων να βρίσκεται στο επίπεδο άνω του 70% , προς μεγάλη μας έκπληξη σήμερα ,είδαμε να κυκλοφορεί στον τύπο ανακοίνωση-καταγγελία του προέδρου του δ.σ. του ΣΕΚ, κυρίου Παναγιώτη Πεβερέτου προς την ΠΕΚ και να καταγγέλει το έντυπο που έχει σταλεί στους κτηνοτρόφους(αιγοπροβατοτρόφους)Πανελλαδικά.

Προς ενημέρωση λοιπόν του κοινού, το δ.σ. της ΠΕΚ και ο πρόεδρος του Κύρτσιος Στέργιος τόνιζει τα εξής ακόλουθα:

1)το έντυπο το οποίο έχει αποστάλει προς τους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους) αφορά στοιχεία τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την σύσταση της διεπαγγελματικής οργάνωσης.Ο τρόπος που επιλέξαμε για την αποστολή αυτών των εντύπων είναι μέσω των τυροκόμων και γαλακτοβιομηχάνων για ευνόητους λόγους.

2)Η ΠΕΚ δεν αναγκάζει κανέναν κτηνοτρόφο αν δεν το επιθυμεί ο ίδιος να υπογράψει και να δώσει τα στοιχεία που απαιτούνται.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η ΠΕΚ δεν προσπαθεί να αποσπάσει τίποτα και από κανέναν.Το αντίθετο μάλιστα με νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες(συμμετέχει όποιος το επιθυμεί) προσπαθεί να κάνει την δουλειά για την οποία προορίζεται,να προασπίζει τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων.

Προσπαθεί σε συνεργασία με τον ΣΕΒΓΑΠ να δημιουργήσει μια διεπαγγελματική οργάνωση για την ΦΕΤΑ ΠΟΠ στα πρότυπα των μεγάλων διεπαγγελματικών οργανώσεων του εξωτερικού και να διαφυλάξει και προωθήσει τον ΛΕΥΚΟ ΧΡΥΣΟ για την ΕΛΛΑΔΑ που ονομάζεται ΦΕΤΑ.

Οραματιζόμαστε μια διεπαγγελματική οργάνωση για την ΦΕΤΑ με λόγο, έργο και έλεγχο και όχι μια διεπαγγελματική σαν αυτή του κρέατος που σκάρωσαν ο κύριος Πεβερέτος και η παρέα του και σε 3 χρόνια ζωής το μονό που έχει να επιδείξει είναι φιέστες,εισφορές από τους κτηνοτρόφους και να φτάσει την τιμή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ αρνιού και κατσικιού φέτος το Πάσχα σε εξευτελιστικές τιμες!!!Όμως δεν τα κατάφερε ούτε και στο μοσχαρίσιο κρέας!!!

Αυτός ο κύριος λοιπόν έχει το θράσσος να κατάγγελει μια ΕΝΤΙΜΗ προσπάθεια για την διαφύλαξη της ΦΕΤΑΣ από την μοναδική οργάνωση που μπορεί και θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα του Ελλήνα κτηνοτρόφου, την ΠΕΚ.

Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή του κυρίου Πεβερέτου εμπεριέχει δόλο και σκοπό έχει να προκαλέσει σύγχυση ανάμεσα στους κτηνοτρόφους, καθώς και να διασπάσει και να υπονομεύσει την σύσταση της διεπαγγελματικής οργάνωσης.

Δηλώνουμε πως θα μας βρει απέναντι του σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει για την υπονόμευση του εγχειρήματος μας και σπίλωσης του και της ΠΕΚ και είμαστε διατεθειμένοι να το διαφυλάξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο γι αυτό κι επιφυλασσόμαστε για περεταίρω ενέργειες .

Η ΠΕΚ εκπροσωπεί ένα ποσοστό άνω του 80% των Ελλήνων αιγοπροβατοτρόφων και δεν σκοπεύει να το προδώσει.

Ας μας πει ο κύριος Πεβερέτος τι ποσοστό αιγοπροβατοτρόφων αντιπροσωπεύει.

 

                                       Για το δ.σ. της ΠΕΚ ο πρόεδρος

                                                Κύρτσιος Στέργιος

You may be interested

Βορίδης: Το αγροτικό πετρέλαιο δεν ήταν κυβερνητική δέσμευση
Αγροτικά Νέα
64 views
Αγροτικά Νέα
64 views

Βορίδης: Το αγροτικό πετρέλαιο δεν ήταν κυβερνητική δέσμευση

agrotesadmin - 27 Ιανουαρίου 2020

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου αλλά και τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του εισοδήματος των…

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις από Δευτέρα
Αγροτικά Νέα
56 views
Αγροτικά Νέα
56 views

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις από Δευτέρα

agrotesadmin - 24 Ιανουαρίου 2020

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αυτές τις μέρες πραγματοποιούν πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, ενώ ταυτόχρονα σε περιοχές όπως Θεσσαλία,…

Δύο στους τρεις αγρότες στα Σχέδια Βελτίωσης, τα τελικά ποσά ανά Περιφέρεια
Αγροτικά Νέα
63 views
Αγροτικά Νέα
63 views

Δύο στους τρεις αγρότες στα Σχέδια Βελτίωσης, τα τελικά ποσά ανά Περιφέρεια

agrotesadmin - 24 Ιανουαρίου 2020

Τους πίνακες με την κατανομή των χρημάτων για τα Σχέδια Βελτίωσης ανά Περιφέρεια, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category