0 Shares 707 Views
00:00:00
07 Aug

Τσιρώνης: Οι διεπαγγελματικές θα βοηθήσουν στον περιορισμό των «ελληνοποιήσεων», μέσω του αυτοελέγχου

21 Μαρτίου 2018
707 Views

Για μια υγιή γραμμή παραγωγής στον κλάδο της κτηνοτροφίας, με ελληνικό σήμα ποιότητας και εγγύησης, η οποία θα κλειδώνει απ’ έξω τους επιτήδειους που θα επιχειρήσουν να προβούν σε «ελληνοποιήσεις» προϊόντων, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Τσιρώνης.

Αυτό προϋποθέτει, όπως είπε, την ύπαρξη δυνατών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, κάτι που δυστυχώς δεν υπάρχει στους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι κατακερματισμένοι σε διάφορες οργανώσεις, μη μπορώντας οι ίδιοι να κάνουν τον αυτοέλεγχο στον κλάδο τους.

Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μαζί με τους κτηνοτρόφους, με αυτό το στόχο, καθώς και την λειτουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, όπου θα είναι καταγεγραμμένο το ζωϊκό κεφάλαιο της χώρας και κάθε φορά που γίνεται η σφαγή, στο προβλεπόμενο χώρο, θα καταγράφεται, αλλά και θα απεικονίζεται κάθε φορά που κάτι πάει να μπει παράνομα.«Όποιος θα είναι εκτός σφαγείου, θα είναι και εκτός αυτού του ελληνικού σήματος», επεσήμανε ο κ. Τσιρώνης.

Ενεργοποίηση πρωτογενούς τομέα μέσω Κ.ΑΛ.Ο – Βιολογικές Αγορές και Αδέσποτα

Ερωτηθείς ο κ. Τσιρώνης για την προσπάθεια ενεργοποίησης του πρωτογενούς τομέα στα νησιά και αν αυτό θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απάντησε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τις Μικρές Κυκλάδες, μέσω συνεργατικών οργανώσεων- συλλογικοτήτων και Κοινωνικής και ΑΛληλέγγυας Οικονομίας, είναι πιλοτικό και φυσικά αφορά όλη την Ελλάδα, για την επιστροφή των νέων στον πρωτογενή τομέα, ως τρόπου ζωής και όχι απλά ως λόγο βιοπορισμού.

Εξάλλου αναφερόμενος στο θέμα των Βιολογικών Αγορών, υπογράμμισε πως όλες οι υπουργικές αποφάσεις έχουν βγει και σε λίγο καιρό θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σε ότι αφορά το θέμα των αδεσπότων, υπογράμμισε πως δεν προκύπτουν από παρθενογένεση και πως οφείλεται 100% στην άθλια συμπεριφορά των ανθρώπων, προς τα ζώα.

Σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί το Ταμείο Ζωοφιλίας μέσω του οποίου θα στηρίζονται οικονομικά οι Δήμοι για να προβούν στην κατασκευή των κατάλληλων δομών φιλοξενίας.

Πηγή: Βασιλική Μαχαίρα, ΕΡΤ Κομοτηνής

You may be interested

Εγκύκλιος με οδηγίες για την τρίμηνη παράταση διαμονής των μετακλητών εργατών γης
Αγροτικά Νέα
31 views
Αγροτικά Νέα
31 views

Εγκύκλιος με οδηγίες για την τρίμηνη παράταση διαμονής των μετακλητών εργατών γης

agrotesadmin - 5 Αυγούστου 2020

Με πολιτική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρατείνεται για επιπλέον ενενήντα (90) ημέρες το όριο διαμονής των μετακλητών απασχολούμενων σε αγροτικές εργασίες. Το ζήτημα απασχολούσε έντονα,…

Συνάντηση για τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστήματων ΑΑΔΕ και ΟΠΕΚΕΠΕ
Αγροτικά Νέα
46 views
Αγροτικά Νέα
46 views

Συνάντηση για τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστήματων ΑΑΔΕ και ΟΠΕΚΕΠΕ

agrotesadmin - 3 Αυγούστου 2020

Στο πλαίσιο ενεργειών για την αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου…

Μετέωρα: Τα σχέδια για τον φετινό τρύγο
Αγροτικά Νέα
60 views
Αγροτικά Νέα
60 views

Μετέωρα: Τα σχέδια για τον φετινό τρύγο

agrotesadmin - 27 Ιουλίου 2020

Πολλά οινοστάφυλα θα μείνουν ατρύγητα φέτος; Το ενδεχόμενο αυτό είναι πολύ πιθανό φοβούνται οι αμπελουργοί, καθώς ήδη έχουν λάβει τα πρώτα μηνύματα από τα οινοποιεία ότι σχεδιάζουν…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category